St. Jozefschool wint halve finale schooldammen van Gelderland

– Zaterdag 4 februari werden de halve finales schooldammen van Gelderland gespeeld. Naast Huissen en Harderwijk was Winterswijk een van de speellocaties.

De organisatie in Winterswijk was in handen van de Winterswijkse Damvereniging, dat met het Zonnebrink centrum een uitstekende speellocatie had gevonden. Genoeg speelruimte voor de spelers en een goede afbakening voor het publiek.

Aangezien twee teams niet aanwezig waren, gingen de wedstrijden iets later dan het geplande 13.00 uur van start. Maar daarna werd er door de tien aanwezige geplaatste teams fanatiek en vol spanning gedamd voor plaatsing voor de Gelderse finale.

Hoewel een aantal uitslagen ook zomaar anders had kunnen uitvallen bleek na zeven speelronden de St. Jozefschool uit Winterswijk de sterkste te zijn. Winterswijk wist al haar wedstrijden te winnen. Tweede werd de Bontebrugschool uit Silvolde en derde De Marke uit Neede.

De volledige eindstand (tussen haakjes de punten)

1e St. Jozef te Winterswijk (14), 2e Bontebrugschool 1 te Silvolde (11), 3e De Marke 1 te Neede (8), 4e Bontebrugschool 2 (8), 5e Barchschole te Laren (7), 6e De Branink 1 te Laren (7), 7e De Branink 2 en Joppeschool te Joppe (6), 9e De Marke 2 (2), 10e De Rank te Lochem (1).

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-06 15:59:29


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.