‘Schade is enorm’ bij grote brand in Lochem

– In een fabriekspand van FrieslandCampina aan de Kanaalstraat in Lochem woedt maandagochtend een grote brand. In de wijde omtrek was een dikke zwarte rookpluim te zien. Inmiddels is de brand onder controle, maar nog niet gedoofd.

De brand brak rond 9.30 uur door nog onbekende oorzaak uit. Dikke zwarte rookwolken sloegen vervolgens uit het dak. Volgens de Veiligheidsregio is de brand onder controle en worden de laatste vuurhaarden geblust. “Dat is intensief werk omdat het buiten heet is en zeker op die hoogte. We moeten zorgvuldig omgaan met ons personeel en dus werken ze in ploegen en lossen ze elkaar af”, aldus de woordvoerder.

‘Brand ontstond in meterkast’

Een woordvoerder van FrieslandCampina zegt dat de brand is begonnen in het trappenhuis. Daar is kortsluiting ontstaan in een meterkast. Vanochtend waren er zo’n 120 mensen aan het werk in het pand, zij zijn door de brandweer uit het pand gehaald.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen, meldt de Veiligheidsregio. Maar “de schade is enorm”.

Bedrijven ontruimd

Meerdere brandweerkorpsen uit de regio zijn opgeroepen voor het blussen. Er moesten door de brand meerdere bedrijven in de omgeving van het gebouw ontruimd worden. De Goorseweg is afgesloten voor al het verkeer.

Bij de vestiging werken zo’n tweehonderd mensen, valt te lezen op de website van het bedrijf. De locatie bestaat uit drie fabrieken, een boter- en boteroliefabriek, een melkpoederfabriek en een filtratiefabriek.

Geschreven door Sander Maassen van den Brink, Thomas de Jong, Omroep Gelderland op 2023-06-12 06:48:51


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.