Regio blij met de komst van nierzorgcentrum in SKB Winterswijk: Winterswijkse wethouder opende de kliniek

– Sinds 12 juni heeft het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) een nierzorgkliniek. Deze werd vorige week door de Winterswijkse wethouder Elvira Schepers officieel geopend samen met nierpatiënt de heer Altena. De wethouder en ziekenhuisdirecteur Inge de Wit hechten veel belang aan de samenwerking met de Elyse Klinieken die de nierzorgkliniek in het SKB inrichtte. Elyse Klinieken brengt ook een aantal internist-nefrologen met zich mee die zorgdragen voor nierpatiënten uit de regio.

Net als in de 5 andere Elyse klinieken in Nederland kunnen nierpatiënten bij Elyse terecht voor het hele traject van poli naar pre-dialyse en tot slot hemodialyse thuis of in de kliniek. Daarnaast is de patiënt ook voor vakantiedialyse en voor- en nazorg bij transplantatie welkom bij Elyse.

Dialyseren is als het lopen van een marathon. Heel fijn voor de inwoners van de regio dat deze zorg nu dichtbij huis kan

“Met de komst van Elyse, een gerenommeerde kliniek, zijn we in staat dit in Winterswijk aan te bieden. We kijken enorm uit naar deze samenwerking”, zegt Inge de Wit, bestuurder Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Nierzorg terug in de Achterhoek

Samenwerkingspartners, regionale zorgorganisaties, patiënten, familie en collega’s kwamen proosten op de officiële opening van de nierzorg kliniek. Nadat Marjolein van der Pol, bestuurder Elyse en Nefroloog Hannah Kruis iedereen hadden welkom geheten, vertelde Inge de Wit, bestuurder SKB, over de samenwerking tussen het SKB en Elyse. Zij benadrukte hoe belangrijk het is om samen regionaal deze zorg goed te regelen. Wethouder Schepers beaamde dit belang voor de regio door het delen van een voorbeeld uit haar eigen omgeving.

Blijdschap om de terugkeer van nierzorg in de regio. – Foto: Anja Onstenk

“Dialyseren is als het lopen van een marathon. Heel fijn voor de inwoners van de regio dat deze zorg nu dichtbij huis kan”, zei wethouder Elvira Schepers in haar openingswoord.

Betrokken en duurzaam biedt Elyse in 6 klinieken in Nederland samen en dicht bij de juiste nierzorg. Als dochter van B. Braun Medical heeft Elyse toegang tot wereldwijde kennis van nierzorg, maar door de kleinschaligheid van de kliniek zijn medewerkers betrokken bij het persoonlijke leven van de patiënt. Ze ondersteunen zelfredzaamheid voor een optimale kwaliteit van leven. Een patiënt heeft één behandelend internist-nefroloog, die het dossier goed kent en een vast team aan zorgverleners. Deze zijn nauw betrokken bij de behandeling en nemen de tijd om vragen te beantwoorden. Door de kleinschalige klinieken wordt een thuisgevoel ervaren en is er aandacht voor de wensen van de patiënt.

De opening van de zaal voor nierdialyses in het SKB in Winterswijk. – Foto: Anja Onstenk

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-13 06:32:50


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.