Rasenberg wint zesde editie van Ronde van de Achterhoek

De Ronde van de Achterhoek is zondag gewonnen door wielrenner Martijn Rasenberg van de semiprofessionele Nederlandse wielerploeg ABLOC CT. De tweehonderd kilometer lange wielerwedstrijd, met zowel start als finish in Groenlo, leidde de wielrenners door alle acht gemeenten in de regio.

“Dit is niet normaal. In China was ik er al een paar keer dichtbij, maar om deze overwinning te pakken in zo een mooie koers met gravel is een onbeschrijflijk gevoel”, reageert Rasenberg tegenover Omroep Gelderland. “Ik voelde me de sterkste van de kopgroep, en toen ik weg was kon ik blijven rijden en hield ik mijn voorsprong vol.” Zo’n 25 internationale ploegen stonden dit jaar aan de start van de zesde editie van de koers. De Ronde van de Achterhoek is de afsluiting van de Holland Cup en wordt gekenmerkt door de twintig kilometer aan gravelstroken. De wielrenners reden onder meer over racecircuit de Varsselring bij Hengelo en over de Peeskesbult bij Beek.

ABLOC CT noemt de koers een van de zwaarste van het jaar: “Met het nodige noodweer onderweg werd deze editie een nog grotere slijtageslag.” De vijf koplopers wisten zich ondanks de natte omstandigheden al snel los te maken en behaalden zo een voorsprong. “Die voorsprong verdween richting de finale als sneeuw voor de zon”, schrijft ABLOC CT. Rasenberg bleef in de aanval, wist het peloton voor te blijven en behaalde zo de eerste klassieke zege in zijn carrière. Vorig jaar werd de ronde, na een massasprint in Aalten, gewonnen door Coen Vermeltfoort.

Foto: Omroep Gelderland

Geschreven door REGIO8 op 2023-08-28 12:58:49


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.