Provincie pakt leegstand aan met SteenGoed Benutten

ARNHEM/WINTERSWIJK – Met SteenGoed Benutten helpt provincie Gelderland gemeenten om leegstaande panden een nieuwe invulling te geven. In Winterswijk, Beneden-Leeuwen, Doetinchem, Nijmegen en Oosterhout maken leegstaande gebouwen en bedrijventerreinen plaats voor woningen. Op deze zes leegstaande plekken worden 1200 nieuwe woningen gebouwd.

Dirk Vreugdenhil: “Met SteenGoed Benutten pakken we leegstand aan, versnellen we de woningbouw en versterken we de leefbaarheid in onze gemeenten. Meer woningen, leefbare dorpen en wijken en minder leegstand.”

Optoppen in Winterswijk

In Winterswijk komen 15 huurappartementen boven het leegstaande Hema magazijn in de Hoofdwinkelstraat. Ze worden gebouwd volgens het Young People Living concept: duurzaam met gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wasruimte. De woningen zijn toekomstbestendig en energieneutraal.

Nieuwe woonwijk in Doetinchem

In Doetinchem komt een nieuwe woonwijk op een verouderd bedrijventerrein dichtbij het centrum. Hier worden 250 woningen gebouwd waaronder 105 zorgappartementen. De houthandel wordt verplaatst naar de voormalige locatie van Liander, zodat op die plek leegstand en overlast wordt voorkomen. Op deze manier blijft de werkgelegenheid van de houthandel behouden in Doetinchem.

Andere plannen in de provincie Gelderland zijn: in Beneden-Leeuwen wordt een voormalige graanopslag dat al sinds 2000 leegstaat, toegankelijk gemaakt voor publiek en er komen 63 duurzame woningen in. In Nijmegen komt in de Hezelpoort nieuwbouw op een voormalig bedrijventerrein dichtbij het centrum. In Oosterhout word een kerk omgebouwd tot dorpshuis met een nieuwe sportzaal.

Vanuit het programma SteenGoed Benutten draagt de provincie ruim 2,5 miljoen euro bij aan de uitvoering van de zes transformatieprojecten.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-02-29 12:53:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.