Provincie en regio Achterhoek blij met extra 7 miljoen euro voor veiligheidsmaatregelen N18

– Provincie Gelderland en Regio Achterhoek zijn blij met de extra 7 miljoen voor verkeersveiligheidsmaatregelen aan rijksweg N18. Het extra geld kwam nadat de Tweede Kamer een amendement indiende die een meerderheid kreeg. De N18 is niet alleen belangrijk voor de bereikbaarheid ín de Achterhoek, maar ook voor de regio’s Arnhem Nijmegen en Twente waar mensen uit de Achterhoek werken of omgekeerd. Het extra geld betekent extra maatregelen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N18.

Gelders gedeputeerde Helga Witjes voor mobiliteit: ”Goed dat de Tweede Kamer het belang van extra maatregelen aan de N18 ziet, zodat het deel tussen Varsseveld en Groenlo nóg veiliger en betrouwbaarder wordt. Want dat is van belang voor de bereikbaarheid van inwoners en ondernemers, zeker in het landelijk gebied. ”

“Deze impuls voor de N18 is een belangrijke stap in de reeks verbeteringen, die we samen met provincie Gelderland en het Rijk willen aanbrengen. Dat doen we vanuit een gebiedsgericht corridoraanpak. We blijven ons inzetten voor het oplossen van knelpunten, voor betere doorstroming, verkeersveiligheid en tijdswinst op de N18’’, aldus Rens Steintjes, portefeuillehouder mobiliteit van regio Achterhoek.

De N18-kruising afslag Zieuwent en Lichtenvoorde vervalt. Er komt een fietstunnel onder de N18 door. – Foto: Eveline Zuurbier

De provincie Gelderland en Regio Achterhoek hebben afgesproken stap voor stap te werken aan het verbeteren van de N18 tussen Varsseveld en Enschede. Samen en in overleg met Rijkswaterstaat zetten Gelderland en de Achterhoek in op het verbeteren van de verkeersveiligheid en de verkeersdoorstroming op de N18.
Het amendement spreekt over projecten om het aantal ongeregelde kruispunten te verminderen. Provincie en regio Achterhoek denken daarbij vooral aan de aansluitingen van de Lichtenvoordseweg ter hoogte van Heelweg en de Grolsedijk bij Lievelde. Verdere aandachtspunten om de verkeersveiligheid te verbeteren zijn de verkeersbewegingen van en naar het tankstation ter hoogte van Lichtenvoorde en de overgangen van twee naar één rijstroken bij de diverse verkeerslichten op de N18. Samen met Rijkswaterstaat en de betrokken gemeenten moeten de verbeteringsplannen hiervoor verder worden uitgewerkt en gerealiseerd.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-12-10 14:52:42


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.