Popmakelaar Bart wil lokale muziekindustrie boost geven

ZUTPHEN – De gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen willen samen een impuls geven aan de lokale popcultuur. En daarom is Poppunt Stedendriehoek in het leven geroepen. Een platform waar muzikaal talent ontdekt kan worden en zich kan ontwikkelen.

Ze willen speelplekken creëren, masterclasses organiseren en jamsessies houden. Dit alles om muzikanten een duwtje in de goede richting te geven. Bart den Ouden is Popmakelaar en initiatiefnemer van het project. “Binnen deze regio maak ik een overzicht van wie met popmuziek bezig ben. Deze mensen wil ik aan elkaar koppelen, om te zorgen dat er meer gebeurt op muzikaal gebied.”

Koppelen

Is daar dan zo’n groot tekort aan in de streek? “Ja. Er gebeurt al een hoop, maar het kan altijd meer.” Den Ouden is voornamelijk in contact met muzikanten en organisatoren. Wanneer een festivalorganisator lokaal talent wil programmeren kunnen ze bij hem terecht. “Ik heb het overzicht en weet wat er speelt. Ik kan iedereen aan elkaar koppelen.”

Voordat hij Poppunt Stedendriehoek oprichtte heeft hij onderzoek gedaan naar de lokale muziekindustrie. “Het verschilt heel erg per gemeente. In Zutphen gebeurt al een hoop. Daar zijn veel muzieklessen, een popcollege en een grote zaal. In Lochem gebeurt een stuk minder. Dus daar kijken we waar de muzikanten ‘verstopt’ zitten. Ze moeten van hun zolderkamers komen en samen muziek gaan maken.”

Jesse Sprikkelman in gesprek met Bart den Ouden.

Geschreven door Jesse Sprikkelman op 2024-02-23 09:00:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.