Gewonden brugongeluk Lochem buiten levensgevaar

LOCHEM – De twee personen die woensdag gewond raakten bij het brugongeluk in Lochem, verblijven nog in het ziekenhuis in Deventer. Dat laat de Arbeidsinspectie een dag na het drama weten.

Beide mannen komen uit België. Eén van hen is zwaargewond, maar verkeert buiten levensgevaar. De andere man is lichtgewond en mag het ziekenhuis één dezer dagen verlaten.

De mannen waren bezig op de bouwplaats in Lochem, toen een brugboog uit de takels boven hen viel en 25 à 30 meter naar beneden kwam. Twee van hun collega’s, afkomstig uit België en Polen, lieten daarbij het leven.

Bouwlocatie blijft dicht

De bouwlocatie aan de Goorseweg in Lochem zal nog zeker een week onderzoekslocatie blijven van de Arbeidsinspectie. Het werk blijft stilliggen en niemand – buiten de inspectie – mag de locatie betreden.

Een delegatie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid vertrok op de dag van het ongeluk al naar Lochem om onderzoek te doen. De Arbeidsinspectie is een dag later aan de slag gegaan. Hun conclusies worden pas over enige tijd verwacht.

Vlaamse werkgever diep geschokt

De werkgever van één van de overleden bouwlui is het Belgische bedrijf Aertssen Group. Dit bedrijf leverde kranen en hijsmaterieel voor de bouwplaats in Lochem.

“Wij zijn diep geschokt door het tragische ongeval in Lochem waarbij één van de betreurde dodelijke slachtoffers een medewerker is van ons bedrijf. Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers. Wij verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek”, laat het bedrijf donderdag in een schriftelijke reactie weten. “Om de sereniteit hiervan te bewaren, onthouden wij ons van verdere commentaar.”

Geschreven door Erik van Dam op 2024-02-22 17:10:03


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.