Plus-supermarkt Stam onderscheidt zich door inzet voor leefbaarheid in en rondom de supermarkt

– Plus Stam in Ruurlo is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Pieter Stam ontving het keurmerk op 3 februari in aanwezigheid van de heer Hans van der Noordt, wethouder, gemeente Berkelland. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Stam en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

“Deze enthousiaste ondernemer is onder meer gecertificeerd door hun grote inzet op het thema lokale betrokkenheid; de ondernemer is lokaal en maatschappelijk zeer betrokken en hij heeft in betrekkelijk korte tijd een goede band met de klanten, maar ook met de medewerkers weten op te bouwen”, meldt het keurmerk op het certificaat.

De winkel van Plus Stam is ondertussen niet meer weg te denken als het gaat om het in stand houden van de leefbaarheid van het dorp Ruurlo. Talrijke verenigingen, goede doelen, initiatieven en activiteiten worden door de supermarkt ondersteund. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordeling

Plus Stam in Ruurlo is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie, en slimme logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Pieter Stam is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: “Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.”

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42 procent gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met winkel in plaats hebben 260 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-07 16:42:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.