Buurt houdt buiten housewarming voor vernieuwde Driessenshof

– Het straatwerk is vernieuwd, het groen is aangepakt en opnieuw ingericht en (nieuwe) speeltoestellen staan weer mooi in het midden van het plein. Ook hebben buurtbewoners samen enkele activiteiten georganiseerd om de verbinding in en met de buurt te vergroten. De buurt rond Driessenshof in Aalten is dusdanig vernieuwd dat als een thuis voelt.

Driessenshof is een project waarin de gemeente Aalten, Figulus Welzijn, De Woonplaats samen met bewoners een hele tijd bezig zijn geweest om de buurt op te knappen zodat het eigentijds aanvoelt. ‘Vrijdagmiddag 3 februari was er buiten een feestelijke opening als afsluiting van dit bijzondere project. Dit project heeft De Woonplaats samen gerealiseerd met wijkbewoners en kreeg daarbij de steun van Figulus Welzijn en gemeente Aalten.

De gemeente, Figulus Welzijn en De Woonplaats boden aan de buurt een picknickbank. Wethouder Erik Groters, Eric Wichers van Figulus Welzijn en Bert Stamsnieder van De Woonplaats onthulden samen met buurtbewoner mevrouw Veldboom de picknickbank. Ze spraken over de wens dat de buurt op het groene plein elkaar vaker gaat opzoeken voor een praatje en een drankje bij de picknicktafel.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-07 15:27:55


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.