Park Scholtenbrug verandert deze dagen in timmerdorp Winkie

– Voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar is dit de mooiste vakantieweek van het jaar: de Winkieweek. Park Scholtenbrug verandert deze dagen in een timmerdorp waar rond het bouwen met pallets en planken tal van andere leuke activiteiten georganiseerd zijn.

Voor de 43e keer timmeren kinderen op los. Het geluid van hamers op spijkers is op afstand te horen. Er zijn spelletjes, knutseluurtjes voor de kleuters en kunnen kinderen mee op excursie bij diverse bedrijven en gaan ze deze week naar de bioscoop.

Het huttenbouwevenement is en blijft elke keer een succes. De organisatie laat weten dat aan Winkie 450 kinderen tussen de 6 en 14 jaar meedoen en 150 kinderen in de kleuterleeftijd.

Dankzij sponsoren lukt het ons telkens weer Winkie voor kinderen te organiseren.”

“De Wibkieweek is ooit vanuit de speeltuinen ontstaan. Toentertijd was het een initiatief voor kinderen die niet op vakantie gingen. Nu doen kinderen uit alle lagen van de bevolking mee”, zegt Jinny Bodt van de organisatie. “De prijs houden we zo laag mogelijk zodat kinderen die in de vakantie nergens naar toe kunnen, een leuke week kunnen beleven bij Winkie. Dankzij sponsoren lukt het ons telkens weer Winkie voor kinderen te organiseren.”

Installatie kinderburgemeester

Op de dinsdagmorgen vindt het traditionele defilé plaats naar het raadhuis als de Winkie-burgemeester is benoemd. Winkie heeft Melody als burgemeester gekozen. Zij liep dinsdag samen met brugemeester Bengevoord en de wethouders Visser, Wassink en Schepers voorop naar het raadhuis waarna ze officieel door burgemeester Bengevoord werd geïnstalleerd. Het Winkielied klonk en Melody sprak de vrienden en vriendinnetjes van Winkie toe: “Geniet samen van huttenbouwen, spelletjes doen en vrienden maken. Geniet ook van de gezelligheid.”

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-08-09 15:15:03


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.