Palmeiras uit Brazilië uit Brazilië nieuwkomer en Ajax doet voor de 25e keer mee op Marveldtoernooi

– Het komende weekend vindt voor de 33e keer het Internationale Marveldtoernooi plaats bij Den Elshof in Groenlo. De openingswedstrijd is vrijdagavond tussen de winnaar van 2022, FC Barcelona en Ajax, de club die dit jaar voor de 25e keer meedoet aan het toernooi.

Het Internationaal Marveldtoernooi presenteert dit jaar een deelnemersveld van absoluut topniveau, bestaande uit teams met diverse culturen en speelstijlen. In totaal strijden 12 ploegen uit zeven verschillende landen en twee continenten voor de titel. Dit jaar verwelkomt het toernooi een nieuwe deelnemer in Groenlo. Palmeiras uit Brazilië zal voor het eerst meedoen aan het Marveldtoernooi. Daarnaast keren enkele bekende teams weer terug naar de Grolse sportvelden. Het toernooi is voor jeugdtopteams tot en met 15 jaar.

De Nederlandse deelname bestaat uit vijf teams, waaronder Grol, Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente/Heracles. Elk van deze teams heeft een rijke geschiedenis in het toernooi en zal zich ongetwijfeld willen onderscheiden. Vooral Ajax, dat voor de 25e keer meedoet en in het verleden vier keer als winnaar uit de bus kwam (in 1998, 2003, 2004 en 2018), wordt gezien als een sterke kanshebber.

De buitenlandse deelname is eveneens indrukwekkend, met gerenommeerde clubs als FC Barcelona uit Spanje, Manchester United uit Engeland, Bayer ’04 Leverkusen uit Duitsland, Palmeiras uit Brazilië, Red Bull Bragantino uit Brazilië en FC Schalke 04 uit Duitsland (vervangt Fenerbahçe uit Turkije). Deze teams brengen hun kenmerkende speelstijlen en talenten mee naar het toernooi, wat zorgt voor een gevarieerde en spannende competitie.

Met het diverse en sterke deelnemersveld belooft het 33e Internationaal Marveldtoernooi een spektakel te worden voor voetbalfans van over de hele wereld. Het toernooi biedt niet alleen spannende wedstrijden, maar ook een unieke kans om verschillende voetbalculturen samen te brengen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-30 20:03:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.