Oude camping in Aalten wordt klimaatneutraal vakantiepark

AALTEN – Landal Greenparcs gaat 116 klimaat neutrale recreatiewoningen bouwen op recreatieterrein ’t Walfort in Aalten. Tot vorig jaar was het een camping met voornamelijk stacaravans. De gemeente Aalten is enthousiast over de nieuwe plannen.

“Het nieuwe vakantiepark is een aanwinst voor Aalten”, zegt wethouder Ted Kok. Hij ziet het nieuwe park als een nieuwe kwaliteitsimpuls voor de gemeente. “De recreatieve sector wordt hiermee behoorlijk verstevigd. Ik verwacht ook dat onze plaatselijke ondernemers hiervan zullen profiteren.”

Gesprekken met de buurt

Volgens de gemeente zijn er met bewoners in de directe omgeving van het nieuwe vakantiepark goede gesprekken gevoerd. Wel hebben enkele buurtbewoners een zienswijze ingediend. De opmerkingen die zijn gemaakt zijn meegenomen in het nieuwe plan.

Zo komt er één in- en uitrit, beperkte verlichting op het terrein en wordt er veel groen aangelegd aan de buitenzijde van het terrein. Wel vrezen buurtbewoners voor geluid- en lawaaioverlast van bezoekers die gebruikmaken van de voorzieningen in het centrale gebouw van het nieuwe vakantiepark.

Camping ondergaat metamorfose

De metamorfose op het terrein wordt geleidelijk al zichtbaar. De stacaravans en andere recreatieve woningen zijn de afgelopen periode verwijderd, het terrein is deels geëgaliseerd en de randbeplanting is voor een groot deel al aangeplant. In totaal moet het nieuwe vakantiepark straks werkgelegenheid bieden aan zo’n dertig mensen die Landal in de regio wil werven.

Voordat de werkzaamheden kunnen beginnen moet eerst nog een omgevingsvergunning worden verleend en wordt de exploitant van het vakantiepark onderworpen aan een Bibob-onderzoek. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe recreatiewoningen in het najaar zal starten.

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek op 2024-05-24T13:16:12+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.