Oud-volleybalster Myrthe Schoots ernstig ziek

– De 35-jarige oud-volleybalster Myrthe Schoot is ernstig ziek. Dit maakte ze vrijdag bekend via haar Instagramaccount. De voormalig volleybalster uit Winterswijk blijkt kanker te hebben. “Gelukkig voel ik dat ik ook deze wedstrijd niet alleen speel.”

“Ik had nooit verwacht dat dit mij zou kunnen gebeuren, maar op 11 oktober om 17.18 uur ontving ik een telefoontje dat mijn wereld even stil zette: het is niet goed, je hebt kanker.” Dat schrijft Schoot op haar Instagram. En ook: “De afgelopen weken volgden veel onderzoeken. De ernst van de situatie is mij steeds meer duidelijk geworden.”

Grootste wedstrijd van leven

De volleybalster behaalde grote successen met het Nederlandse team, maar geeft aan dat ze ‘nu voor de grootste wedstrijd van haar leven staat’. Ook uit ze lof aan haar familie en vrienden: “Gelukkig voel ik dat ik ook deze wedstrijd niet alleen speel. Ik voel mij gesterkt door een geweldig team om mij heen. Dank aan alle lieve familie, vrienden en collega’s.”

Eerder dit jaar kondigde de Achterhoekse volleybalster aan te stoppen met de sport. Ze maakte haar studie commerciële economie af en ging daarna aan het werk.

Schoots speelde in het seizoen 2006-2008 bij Longa’59/Platina Longa uit Lichtenvoorde.

Geschreven door Eva Gerritsen op 2023-11-04 10:30:07


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.