Organisatie Hootchie Koe festival loopt warm voor aankomende editie

– “Een fantastische plek, een vijver en bomen. Echt een sfeervol plek’. Dat zijn woorden die Tom Wolterinck zich laat ontvallen over de plek, het erf van ’t Hofshuus in Varsseveld, waar op vrijdag 30 juni, zaterdag 1 en zondag 2 juli het Hootchie Koe Festival zal plaatsvinden. Dit zei hij in het radioprogramma ‘De Muziekexpress’ van 1Achterhoek-AFM

Tom Wolterink heeft een paar jaar geleden samen met anderen het festival bedacht. ‘Het is ontstaan aan de keukentafel, samen met Joost (de Gier red.) en Marco (van de Aar red.), zegt Tom Wolterinck. ‘Brainstormen van elf uur in de avond tot middernacht en een paar maanden later stond het festival’. Daarnaast is de afleiding van de naam een bijzondere. ‘Er is een nummer van Muddy Waters (I’m your hootchie coochie man red.). Daar is het op gebaseerd, zegt Tom Wolterinck.

Line-up

Niet alleen de plek van het festival kan de organisatie bekoren, ook de line-up is van groot belang. ‘We vinden het erg belangrijk dat er in onze line-up een aantal goede, bekende bands staan die de mensen ook kennen en waarvoor ze komen. Onder andere de band Van Dik Hout op de zaterdagavond. Dat is gewoon fantastisch dat zij afreizen naar Varsseveld. Maar ook het gouden oude Drukwerk staat zondagmiddag met een optreden op de bühne. Die maken er ook een feestje van, aldus Tom Wolterinck. De vrijdagavond is ook bijzonder, want die heeft de organisatie omgedoopt tot Friday Covernight. Hier is onder andere de band Gepetto in de line-up opgenomen en is er een Deep Purple Tributeband.

Kinderspeelweide

Het festival leent zich niet alleen voor muziek, maar is er ook plaats voor ander soort vertier voor de allerkleinsten. ‘Wij hebben theater, een kinderspeelweide met een kindercircus-workshop waar kinderen onder andere kunnen leren ringwieleren en jongleren. Er is een kermis en er zijn springkussens. Voor de jongeren is er een danceweide, waar wij Vunzige Deuntjes Soundsystem op vrijdag en Freddy Moreira op zaterdag mogen ontvangen’.

Op de website van het ‘Vroleukste’ festival van de Achterhoek vind je meer informatie over de line-up maar ook over hoe je bij het festivalterrein komt. Daar zijn ook nog steeds tickets te koop voor de diverse dagen. Een dagkaart is vijfentwintig euro. Een passe-partout is vijfenveertig. Dit omslaat alle drie dagen, inclusief de covernight. Munten op het festivalterrein aan de Leemscherweg zijn drie euro. Het is alsnog veel geld, maar vergeleken met de rest valt dat ook nog mee, aldus Tom Wolterink. Ga daarvoor naar www.hootchiekoe.nl.

Geschreven door Cas Bakering op 2023-06-26 07:10:43


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.