Oranje- en braderiesferen overtreffen eerste Zomerse Keidagen: wat geeft het woensdag?

LICHTENVOORDE – Nadat de bekende Zomermarkt stopte, heeft de combinatie van het Ondernemersfonds en de Lichtenvoordse buitenhoreca, het evenement getransformeerd tot Zomerse Keidagen. Hoewel het evenement aanvankelijk kleiner was opgezet, overtrof het zomerevent alle verwachtingen. Mede door de oranjesfeer die in het centrum heerste, een geslaagde opzet van de zomerkermis en de compacte, volle braderie, genoten bezoekers dubbel en dwars van de Zomerse Keidagen.

Alleen moest het springevent zaterdagmiddag worden afgelast door een opstekende harde wind. Een teleurstelling die gelukkig voorbijging door de kermis. Deze was anders en ingericht op het evenementenplein (de parkeerplaats waar eerder de bibliotheek was). Van tevoren zijn gratis twee kaartjes uitgedeeld aan alle basisschoolkinderen. De actie werd mogelijk gemaakt door een sponsorbijdrage van Lichtenvoordse bedrijven. “We willen dat alle kinderen kunnen genieten van dit zomerfeest in Lichtenvoorde. En de kermis ook toegankelijk houden voor alle gezinnen”, zegt Madelon Kuijk die sponsoren bijeenbracht.

De Markt loopt snel vol voor de EK-voetbalwedstrijd Nederland- Turkije. – Foto: Eveline Zuurbier

Voor de zaterdagavond had de organisatie een groot televisiescherm op het marktplein laten plaatsen. Een vol plein genoot van de zinderende kwartfinale wedstrijd tussen Nederland en Turkije. Heel het centrum kleurde oranje. Vlak voor het weekend waren de nieuwe bloemlichten in gebruik genomen en die kleurden oranje. Er was muziek en er hing nog lang een gezellige sfeer.

De braderie kende een diversiteit aan kramen. – Foto: Eveline Zuurbier

150 jaar kei en leeuw

Ook de 150ste verjaardag van de kei met leeuw kreeg tijdens de Zomerse Keidagen een feestelijke tint. Op de hoek Markt-Molendijk lieten bezoekers zich graag uitdagen een replica Lichtenvoordse kei te ‘slöppen’. 130 kilogram! En til die kei maar eens van zijn plaats, aldus Madelon die ook de taak als ladyspeaker had opgenomen.

De Zomerse Keidagen krijgt een vervolg met de Zomerse avonden in de Zomervakantie. Binnenkort brengt Ondernemersfonds Lichtenvoorde daar meer over naar buiten.

Ook de jeugd liet zich in de juniorklasse uitdagen om de kei te slöppen. – Foto: Eveline Zuurbier

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-07-09T11:24:48+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.