Op zondag 18 juni organiseert Paaspop Klassiek haar tweede boerenerfconcert van dit jaar.

– Boerenerfconcerten zijn laagdrempelige klassieke concerten, ergens op een mooie buitenplaats in de gemeente Oost Gelre. Ditmaal hebben Ineke Kolkman en Huub Stortelder hun erf en prachtige tuin beschikbaar gesteld, aan de Vondermansdijk 5 in Lichtenvoorde.

Het Damsco Quartet is een opkomend strijkkwartet, gevestigd in Amsterdam. De vier jonge musici spelen pas sinds 2022 samen. Het begon als een leuke en uitdagende activiteit voor mensen die een grote liefde voor kamermuziek deelden. Al heel kort nadat ze samen begonnen te spelen, bestormden ze de podia. Hun eerste optreden op het festival Forbidden Music Regained werd lovend ontvangen en werd gevolgd door een cd-opname van het strijkkwartet van Henri√ętte Bosmans voor uitgeverij Donemus. Deze opnames worden gelanceerd op streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music en meer. Kort na Forbidden Music Regained werd het kwartet uitgenodigd voor een live radioshow ”Concertzender Actueel” waar ze vertelden over hun ontmoeting en over toekomstplannen voor het Damsco Quartet. Vanaf 2023 startte het Damsco Quartet hun studies bij NSKA onder mentorschap van Marc Danels. Het kwartet heeft vier verschillende nationaliteiten en het repertoire van het kwartet richt zich dan ook op werken uit de verschillende landen van herkomst waaronder Georgische, Nederlandse, Chinese en Franse componisten.

Het concert begint om 11.00 uur. Voor de boerenerfconcerten worden geen toegangskaarten verkocht. Iedereen is vrij om te komen. Voor sommigen kan het een mooie eerste kennismaking zijn met een klassiek concert. Anderen bezoeken de boerenerfconcerten regelmatig. Zij weten dat een vrije gift wordt gevraagd, zodat de musici een redelijke vergoeding kunnen ontvangen.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-06-11 10:24:44


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.