Op eerste Bocce-kampioenschap in Aalten tekent het plezier

AALTEN – Gezelligheid en een kop koffie zijn de kernwaarden van de wekelijkse, sportieve inloop op Sportpark-Zuid voor gepensioneerde ouderen. En er wordt ook gesport voor degenen die daartoe geroepen vinden. Afgelopen woensdag kende de sportieve inloop een speciale editie. Er werd namelijk voor het eerst gestreden om het Aaltens kampioenschap Bocce.

Bocce is een laagdrempelig mikspel voor jong en oud, wat veel overeenkomsten kent met het bekendere spel jeu de boules. Op deze warme ochtend, -geopend door raadslid Henk Rijks-, kwamen maar liefs 7 teams in actie die onderling wedstrijden speelden. Team Figulus Welzijn Aalten-Dinxperlo, bestaande uit de fanatieke Hulya Cinar en de tacticus Eric Wichgers, mochten zich aan het einde van de ochtend de eerste Aaltense bocce-kampioenen noemen. Naast deelnemers waren er ook toeschouwers, die vanwege blessures niet in actie konden komen, maar wel als trouwe deelnemer voor de gezelligheid kwamen.

Figulus Welzijn, Sportpark Zuid Aalten, Talentverbinder en de talentcoaches van Brichbouw Sportondersteuning hebben de afgelopen tijd een gevarieerd programma verzorgd. Bent u geïnteresseerd in de inloopochtend, ‘schoef dan maor eens an’ of mail naar Hylya Cinar (sociaal werker), h.cinar@figuluswelzijn.nl of naar Karlijn te Poele (talentverbinder) karlijn@talentverbinder.nl.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-06-26T11:52:08+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.