Oost Gelre wil naar 1 miljoen overnachtingen per jaar: mini-campings naar 30 staanplaatsen

LICHTENVOORDE – Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. De hoofdreden is dat Oost Gelre naar 1 miljoen overnachtingen per jaar wil. “De recreatie- en toeristensector is een belangrijke economische groeisector voor de gemeente”, zegt wethouder Arjen Schutten.

Oost Gelre wil de aantrekkelijkheid van de gemeente vergroten voor met name de dag- en met name de toeristen die hun weekend in Oost Gelre spenderen. Het buitengebied en ook de kleine kernen hebben naast het grotere Lichtenvoorde en Groenlo genoeg te bieden. Wethouder Schutten voert nog een paar redenen op voor de verruiming. “Meer overnachtingen betekent meer bestedingen in de regio. Door dit toe te staan, sluiten we aan bij onze buurtgemeenten. In de gemeente Winterswijk mogen de minicampings 35 staanplaatsen bieden en in de gemeente Berkelland zijn dat er dertig.”

Eigenaren van mini-campings en ook die van camperplaatsen bij boerderijen geven al langer aan dat zij regelmatig campinggasten moeten weigeren of doorverwijzen naar een collega voor een mogelijke staanplaats. Zonder te reserveren zijn staanplaatsen in het seizoen niet meer vrij. “Een derde reden waarom het nodig is dat we nog meer inzetten op onder meer het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in onze gemeente.”

De verruiming op de vergunning geldt al voor dit seizoen. “Als campingeigenaren dit aanvragen mag het ingaan.” De verruiming geldt niet voor camperplaatsen. Daar is het maximum van 25 plaatsen toegestaan.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-14 09:22:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.