Oost Gelre en De Graafschap Verbindt werken komende 3 jaar samen

– We kennen De Graafschap als onze regionale prof-voetbalclub. Maar naast het spelen in de nationale competitie zet de club zich al jaren in voor maatschappelijke projecten. Het gaat daarbij om inwoners van de Achterhoek aan te zetten om samen meer te bewegen. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het helpt ook tegen eenzaamheid. En zo zijn er wel meer positieve effecten van sporten te benoemen. Namens de gemeente Oost Gelre tekende wethouder Bart Porskamp afgelopen vrijdag de overeenkomst met de stichting De Graafschap Verbindt om de komende drie jaar die projecten samen op te pakken.

De missie van de stichting is ‘geen Achterhoeker aan de zijlijn’. Stichting De Graafschap Verbindt wil het welzijn en de leefsituatie van inwoners van de Achterhoek bevorderen. Samen met partners zet de stichting maatschappelijke projecten op. Wethouder Bart Porskamp: “Voor de gemeente Oost Gelre is dit een mooie gelegenheid om activiteiten rondom thema’s als gezonder leefstijl en het tegengaan van eenzaamheid concreet te maken.”

De Graafschap Verbindt was dit najaar in de BMV in Mariënvelde. Oud-De Graafschap-spelers deelden glorieuze voetbalverhalen met mensen met dementie in de week van Wereld Alzheimerdag.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-12-21 17:26:51


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.