Onweersbuien trekken over Gelderland: vooral in de Achterhoek kan het flink losgaan

– Regen- en onweersbuien trekken donderdagavond over Gelderland. Het KNMI heeft voor het oosten van het land code geel afgekondigd. Vooral in de Achterhoek kan het flink losgaan, denkt Weerplaza.

De weercode is in onze provincie tot 23.00 uur van kracht. Behalve onweer is er kans op windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur, aldus Het KNMI. Er kan veel regen in korte tijd vallen, tot zo’n 30 millimeter per uur. Ook kan er hagel vallen met stenen tot twee centimeter.

Bovendien waarschuwt het KNMI dat de kans op blikseminslag aanwezig is. De verwachting is dat dus vooral de Achterhoek hier last van krijgt. Op andere plekken in Gelderland kan het ook gaan regenen, maar is de heftigheid waarschijnlijk minder.

Hinder

Volgens het KNMI kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Het advies is om open water en open gebieden te mijden en niet onder bomen te schuilen.

De ochtend verloopt volgens het KNMI in Gelderland nog rustig en zijn er geen waarschuwingen van kracht. Voor de buien uit is het nog broeierig, met 29 of 30 graden. Later op de dag koelt het vrij snel af. Maar vanaf vanmiddag verwacht het KNMI dus dat dat gaat veranderen.

Geschreven door Pieter van Eekelen, Omroep Gelderland op 2022-06-30 05:50:48


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.