Cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeente Aalten

Subsidies voor muziekverenigingen, tarieven voor de onroerendezaakbelasting, thuiszorg, jeugdzorg, zwembaden, straatonderhoud, ‘bijstandsuitkeringen’, inburgering van nieuwkomers, bestemmingsplannen, evenementenvergunningen, afvalinzameling, grafrechten en consultatiebureaus, uw gemeente Aalten is ervoor verantwoordelijk. Van de wieg tot het graf zorgt de gemeente voor u, of zo u wilt, bemoeit de gemeente zich met uw leven. Voor iedereen die wil weten hoe uw gemeente eigenlijk werkt en georganiseerd is er de cursus Politiek Actief.

Na drie succesvolle cursussen – met alleen vrouwen – nemen burgemeester Anton Stapelkamp en griffier Marcel Fiering u opnieuw, in eigen persoon, in vier donderdagavonden op sleeptouw door de ins en outs van de lokale politiek. In de cursus is ook aandacht voor de vraag hoe u invloed kunt uitoefenen op de besluiten die de gemeente Aalten neemt. Hoe u invloed kunt uitoefenen op de besteding van die bijna 60 miljoen euro die de gemeente jaarlijks uitgeeft. Raadsleden en andere deskundigen zijn bij enkele onderdelen aanwezig. De cursus wordt afgesloten met het samen bijwonen van een raadsvergadering.

De cursus is interessant voor iedereen die gewoon eens wat meer wil weten van het lokale bestuur, maar ook voor mensen die in hun werk of als vrijwilliger te maken krijgen met gemeenten en die meer grip op de contacten met die gemeenten willen krijgen. En zeker ook voor hen die zich willen oriënteren op een mogelijke politieke functie.

De cursus is gratis en voor iedereen toegankelijk. Dit keer dus voor zowel mannen als vrouwen. U dient wel woonachtig te zijn in de gemeente Aalten. Er is plek voor maximaal 20 personen, zodat er tijdens de avonden ook ruimte is voor vragen en onderlinge gesprekken. Als er te veel aanmeldingen zijn, leggen we een wachtlijst aan.

De cursus wordt gegeven in de raadszaal van het gemeentehuis in Aalten van 19.30 tot 22.00 uur. De data en de onderwerpen voor de vier donderdagavonden zijn:

22 september Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting

29 september De gemeente

13 oktober De gemeenteraad

20 oktober Debatteren

U kunt zich tot 9 september aanmelden.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-06-30 05:42:56


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.