Ondernemend Lichtenvoorde zet in op Kleurrijke Zomerdagen

– Op de drie donderdagen 4, 11 en 18 augustus lat Lichtenvoorde zich van haar creatieve kant zien. In het centrum zijn er verdeeld over deze dagen workshops graffiti spuiten voor kinderen en is het in een opgebouwd Tetra Town mogelijk met lege melkpakken van alles te doen. En er is meer. Op zondag 7 augustus wordt de Kofferbak Summer Sale gehouden en staat het centrum vol juweeltjes van auto’s waar vanuit verkopers hun waren verkopen.

Lichtenvoorde legt het accent op creatief en vermaak, verwijzend naar de levendige historie rond de bedrijvigheid in leer-, leermode, mode en voedsel met het jaarlijkse bloemencorso als boegbeeld. Lichtenvoorde heeft dan wel niet veel historische panden meer in het centrum. Toch is het echt de moeite waard om naar de verhalen van Benno van Lochem te luisteren. Op donderdag 11 augustus weet deze amateurhistoricus, zoals hij zichzelf noemt, je een uur lang te boeien met prachtige verhalen van historisch Lichtenvoorde.
Benno schreef boeken over Lichtenvoorde als ‘Lichtenvoorde moest plat’ en ‘Lichtenvoorde in grootmoeders tijd’ en weet er dus van alles van. Aansluitend kan er een drankje worden gedronken bij Tapperij van Ooijen. Er kunnen deze avond maximaal 25 personen meelopen met de route. Tickets a kosten 4 euro en zijn verkrijgbaar via lichtenvoorde.eventgoose.com

Creatief en vermaak

Tijdens de kleurrijke zomerdagen die op donderdag 4, 11 en 18 augustus worden georganiseerd is er veel aandacht voor creatief vermaak voor de kinderen. Zo wordt er onder meer een kleurrijke graffiti workshop georganiseerd op 4 augustus en kunnen kinderen zich op 18 augustus uitleven in Tetra-Town. Je zult in Tetra-Town versteld staan van wat je allemaal van een melkpak kan maken. Als je genoeg inspiratie hebt opgedaan maak je je eigen hoed of pet die je nog de hele zomer kunt dragen. Fashionable, duurzaam en helemaal hip.

Kofferbak Summer Sale

Op zondag 7 augustus, tijdens de jaarlijkse Kofferbak Summer Sale en koopzondag wordt er dit jaar extra uitgepakt. Naast een knutselbus voor de kinderen komt ook snel dichter David Mulder naar het centrum van Lichtenvoorde. Geen toeters en bellen, maar eerlijke recht voor z’n raap gedichten die jou in het hart raken. Binnen een paar seconden weet hij je de diepte in te sturen. En als hij klaar is met het gedicht, zul ook jij het ervaren. Men noemt het ook wel magie.

Huppelde Pub Quiz

Na het succes van afgelopen jaar in Openluchttheater Lichtenvoorde leek het Promotie Lichtenvoorde een goed plan om deze hilarische quiz nog eens dunnetjes over te doen. Een andere inhoud met andere opdrachten en op een andere locatie; op het terras van Markant en Markt 5 op De Markt.
‘De Huppelde Pubquiz is niet zomaar een pubquiz. Het is vooral dat wat jij er niet van verwacht of nog mooier dan dat. Een quiz waarbij jouw kennis niets waard is maar jouw kunde des te meer. Ben jij met je team wel snel genoeg? Hebben jullie het allemaal wel op een rijtje? En hoe staat het eigenlijk met je zenuwen? Kortom, alle zintuigen worden geprikkeld deze avond!’ licht Jan Willem Kolkman toe.
Samen met drie vrienden bedacht en presenteerde hij afgelopen jaar de Huppelde Pubquiz. Een succesvolle avond waar de deelnemers een voor een enthousiast over waren. ‘We wilden een keer een pubquiz organiseren met vrienden, maar dan wel echt anders. Het moest wel een quiz zijn waarbij iedereen echt actief mee kan doen en waarbij kennis eigenlijk niet belangrijk is. Toen ik erachter kwam dat er nieuwe technieken waren waarbij we deelnemers via mobiel en Whatsapp mee konden laten doen, kwamen we al snel tot prachtige ideeën!’

De organisatie van Promotie Lichtenvoorde was er die avond in het theater ook bij en zag een mooie invulling voor een van de kleurrijke zomeravonden op het terras in Lichtenvoorde. ‘Op deze manier hebben we niet alleen overdag wat te doen voor de kinderen, maar in de avond ook voor de volwassenen’, aldus Anja die de organisatie namens Promotie Lichtenvoorde oppakt. Meld je ook op tijd aan voor de Huppelde Pubquiz

De organisatie doet een oproiep: ‘Vorm met je campingvrienden, buurtjes of kroegmaten een quizteam (max 4 pers) en trakteer jullie zelf op avond lachen in Lichtenvoorde. Kom met jullie ticket, een opgeladen mobiel en vol goede moed en laat je verrassen! Elk team krijgt zijn eigen tafeltje toegewezen die avond. Of op het terras van Markt 5 of op die van Markant. Opgeven kan via lichtenvoorde.eventgoose.com.’

Tickets kosten 10 euro (incl servicekosten) zijn te koop per team. Een team bestaat uit maximaal 4 personen. Deelname vanaf 18 jaar. Aanvang 18.30 uur, start quiz 19.00 uur.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-20 17:50:50


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.