Omroep Gelderland volgt de bouw van nieuw Gelders pretpark

– In het Achterhoekse Groenlo wordt gebouwd aan een nieuw indoor pretpark, Bommelwereld. Vanaf het voorjaar van 2025 moet dit park jaarlijks duizenden bezoekers naar de Achterhoek trekken. Omroep Gelderland neemt je in de serie Bommelwereld: ‘Van tekening tot pretpark’ mee voor een exclusieve blik achter de schermen.

Een kasteel en een attractiehal van zo’n 9000 vierkante meter, dit moet Bommelwereld worden. De bouw aan de rand van Groenlo is inmiddels in volle gang. Bommelwereld is gebaseerd op de stripverhalen over beer Olivier B. Bommel en kat Tom Poes. ‘De bezoeker zal straks kunnen rondlopen door de straten van Rommeldam en de magische sfeer proeven van de Zwarte Bergen en de tovenarij van Hocus P. Pas’, volgens Edwin Bomers van Marveld Recreatie.

Marten Toonder schreef 177 verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes. Vanaf 1941 verschenen als striproman in De Telegraaf.

Van tekening tot pretpark

Verslaggever Davie Klein Gunnewiek van Omroep Gelderland volgt de bouw van het pretpark op de voet. Hij kreeg exclusieve toegang tot het bouwterrein, wat naast bijzondere beelden ook vragen oplevert, zoals: Waarom komt pretpark Bommelwereld eigenlijk in de Achterhoek te liggen?. De bedenker van Bommel komt hier niet vandaan en er is geen link tussen de strips en onze provincie.

De serie Bommelwereld: ‘Van tekening tot pretpark’ geeft antwoord op deze en andere vragen, en geeft de kijker de bijzondere kans om mee te kijken met de totstandkoming van het park. De eerste aflevering is vanaf 29 november te zien. Daarna volgt er om de paar maanden een nieuwe. Houdt hiervoor gld.nl/bommelwereld in de gaten.

De eerste aflevering van Bommelwereld: ‘Van tekening tot pretpark’ is vanaf woensdag 29 november om 16.00 uur te zien via gld.nl/bommelwereld.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-11-24 09:48:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.