Nieuw zomerseizoen voor klassieke boerenerfconcerten

LIEVELDE – Het komend zomerseizoen organiseert Paaspop Klassiek weer een reeks van drie boerenerfconcerten. Te beginnen in Lievelde. Later zullen ook in Harreveld en Vragender aan de beurt zijn. Het publiek krijgt laagdrempelige klassieke concerten voorgeschoteld, uitgevoerd door professionele musici. Dit alles op een mooi boerenerf of andere buitenplaats.

Dit strijkkwartet is gevestigd in Amsterdam en ontstond in oktober 2022 toen de vier musici elkaar ontmoetten op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze momenteel studeren. Naast het conservatorium studeren ze ook in Rotterdam en vanaf november 2023 maken ze officieel deel uit van de NSKA-strijkkwartet academie gevestigd in Amsterdam.

Het eerste concert vindt plaats op zondag 26 mei om 11.00 uur. Uitvoerend ensemble is het Hera Strijkkwartet.

Sinds hun oprichting geven ze concerten door heel Nederland. Zo speelden ze september in het voorprogramma van het Deense Strijkkwartet in het Muziekgebouw aan het IJ. Het kwartet is afgelopen zomer aangenomen aan de ISA zomer academie (Wenen, Oostenrijk) en in het prestigieuze Chigiana Academie (Siena, Italië). Ook namen ze deel aan de masterclass van Marc Danel aan de Davidsbundler Academie in Den Haag.

Het boerenerf in Lievelde

Het mooie erf is deze keer van de familie Dijkstra en Vermaat aan de Hemmeledijk 5 in Lievelde. De voormalige boerderij ligt dicht bij het natuurgebied Koolmansdijk. De tuin is prachtig aangelegd en met een uitzicht over de landerijen is dit weer een bijzonder fraaie locatie voor dit Boerenerfconcert.

Er is een aantal klapstoelen, maar het is handig om een eigen (tuin)stoel mee te brengen. De duur van het concert is ongeveer anderhalf uur. De toegang gratis. Voor sommigen kan het een mooie eerste kennismaking zijn met een klassiek concert. Anderen bezoeken de boerenerfconcerten regelmatig. Zij weten dat een vrije gift wordt gevraagd (pinnen mogelijk), zodat de musici een redelijke vergoeding kunnen ontvangen.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-05-22T14:45:26+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.