Nieuw zakelijk toerisme platform lokt ook privé: ‘als mensen denken wat is de Achterhoek toch mooi, komen zij terug’

– Met een zakelijk platform waarop bedrijven locaties voor bijeenkomsten, vergaderingen en zakelijke overnachtingen kunnen vinden en boeken in de Achterhoek, heeft het bureau van Achterhoek Toerisme een nieuwe loot aan de boom voor de toeristensector erbij gekregen. Het platform vult een duidelijke behoefte van het bedrijfsleven in. Een goede bijkomstigheid is dat wanneer mensen eenmaal met de Achterhoek in aanraking zijn gekomen, zij vaker terugkomen, leert de ervaring.

Dit zegt Carina de Groot van Achterhoek Toerisme. Het bureau lanceerde eerder een platform Culinair Genieten en volgens De Groot komen mensen, wanneer ze eenmaal het platform hebben gevonden, vaker terug om een leuke eetgelegenheid te vinden.

Voor dit keer werd voor de zakelijke bijeenkomst Villa Ruimzicht in Doetinchem gekozen. – Foto: Achterhoek Toerisme

Afgelopen woensdag 21 juni lanceerde Achterhoek Toerisme het zakelijke platform ‘Achterhoek Convention Bureau’ waarmee de Achterhoek stevig op de kaart wordt gezet als dé bestemming voor zakelijke bijeenkomsten. Dit gebeurde bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, waar zakelijk Achterhoek bijeen was voor een inhoudelijk programma én om de lancering ervan te vieren. Een lancering? Nee dat was het niet echt. Met het oplaten van een luchtballon met prijswinnaars ging het platform officieel de etherlucht in. Henk Bulten, wethouder van de gemeente Doetinchem en bestuurslid van Achterhoek Toerisme en Jurgen van Aalst, bestuurslid VNO-NCW regio Achterhoek, maakten de touwen los van de luchtballon.

De locaties zijn heel divers. Van stoere industriële omgevingen tot aan kleinere locaties zoals boerenhoeves

Meer zakelijk toerisme naar de Achterhoek

Volgens ingewijden gooit de Achterhoek hoge ogen om dé bestemming voor congressen, meetings en zakelijke evenementen te worden.
In de Achterhoek is het aanbod van locaties, faciliteiten en services om zakelijke vergaderingen en andere bijeenkomsten te kunnen organiseren groot. Carina de Groot: “De locaties zijn heel divers. Van stoere industriële omgevingen tot aan kleinere groepenaccommodaties zoals boerenhoeves. De diversiteit aan locaties die we kunnen aanbieden, maakt de Achterhoek aantrekkelijk. En een platform om dat aanbod overzichtelijk te bundelen was er nog niet. Met het Achterhoek Convention Bureau wordt ingespeeld op de vraag uit het werkveld om meer zakelijk toerisme naar onze regio te halen.”

Henk Bulten, wethouder gemeente Doetinchem en bestuurslid Achterhoek Toerisme overhandigt het eerste exemplaar van het inspiratie-magazine aan Jurgen van Aalst, bestuurslid VNO-NCW regio Achterhoek. – Foto: Achterhoek Toerisme

Ook wil Achterhoek Toerisme met het platform Achterhoekse organisaties inspireren om zakelijke bijeenkomsten in de eigen regio te organiseren. Inmiddels hebben zich al bijna 60 bedrijven zich op het platform met elkaar verbonden en zijn er al meer dan 65 arrangementen te boeken. Bij de officiële lancering werd ook een inspiratiemagazine gepresenteerd waarna de luchtballon met een aantal deelnemers het luchtruim van de Achterhoek in ging.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-06-22 14:34:46


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.