Negatief zwemadvies vanwege blauwalgen in De Slingeplas bij Bredevoort

– De provincie Gelderland heeft een de waarschuwing vanwege de aanwezigheid van blauwalgen in recreatieplas de Slingeplas naast Bredevoort, omgezet naar een negatief zwemadvies. Uit metingen van Waterschap Rijn en IJssel is gebleken dat de waarden te hoge concentraties giftige blauwalgen oplopen in het zwemwater. Hierdoor is er een hoog risico op gezondheidsklachten.

Deze blauwalgen kunnen huid-, maag- of darmklachten veroorzaken. Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen plaatsvinden in het zwemwater. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen.

Meer weten over blauwalg en waar waarschuwingen voor zijn, zie de actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit op: www.zwemwater.nl

Voor klachten over het zwemwater ervaren of vragen hebben kunnen terecht bij het provincieloket via mail provincieloket@gelderland.nl of telefonisch via (026) 359 99 99.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-06-18 07:54:20


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.