Natte start herfstvakantie: hier kom je in de file

Door de natte start van de herfstvakantie waarschuwt de ANWB voor extra lange files. Gelderlanders die op vakantie gaan moeten vrijdag rekening houden met flinke vertragingen.

Het wordt volgens de ANWB vrijdagmiddag al vroeg druk op de weg. De eerste files ontstaan rond het middaguur. De meeste vertraging wordt in onze provincie en in Noord-Brabant verwacht.

Moet je nog de weg op, dan maak je grote kans aan te moeten sluiten in de rij auto’s op de A2 en A27 van Utrecht naar het zuiden. Ook op de A1 en de A12 richting het oosten gaat het flink druk worden.

In de herfst kiezen veel vakantiegangers ervoor om in eigen land eropuit te gaan en dan is Gelderland een populaire bestemming. Net als Noord-Brabant, Limburg en Overijssel.

Werkzaamheden

Dat er dit weekend op verschillende plaatsen aan de weg wordt gewerkt, helpt ook niet mee. Een aantal wegen is van vrijdagavond tot maandagochtend afgesloten. Dat geldt onder andere voor de A2 van Maastricht naar Eindhoven bij Maasbracht en bij Weert, de A27 van Gorinchem naar Utrecht tussen de knooppunten Everdingen en Lunetten en de A50 Apeldoorn richting Arnhem, tussen de knooppunten Beekbergen en Waterberg. Ook op de N57 Brielle – Hellevoetsluis wordt dit weekend gewerkt en moet het verkeer omrijden.

Ook over de grens druk

Steek je de grens over? Dan heb je ook in België en in Duitsland kans op vertraging door werkzaamheden. Bijvoorbeeld op de E19 van Breda naar Antwerpen, aan de noordkant van Antwerpen. Om dit te omzeilen kunnen vakantiegangers ook via Bergen op Zoom naar Antwerpen rijden.

In Duitsland is de A59 bij Duisburg het hele weekend in beide richtingen afgesloten. Ook in Duitsland is in een groot aantal delen van het land de herfstvakantie begonnen.

Geschreven door Jolinda van Alfen, Omroep Gelderland op 2023-10-12 18:44:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.