Naar de stembus maar nog geen idee? Bepaal hier je stem

– Weet jij al op wie je gaat stemmen? Of twijfel je nog? Je bent niet de enige. Heel veel mensen zijn er nog niet over uit. Ben jij zo’n zwevende kiezer, vul dan hier het Kieskompas in.

Van chaotisch gekibbel in de vele tv-debatten tot veelvuldig herhaalde oneliners en verhitte gesprekken tussen lijsttrekkers. In de laatste dagen voor de verkiezingen is het in al dat geweld moeilijk om te ontdekken wat nu precies de daadwerkelijke plannen zijn van de deelnemende partijen aan de Tweede Kamerverkiezingen aanstaande woensdag.

Gelderland

Aan de hand van dertig stellingen die door Kieskompas zijn geformuleerd, kun je hier zien welke partij het dichtst bij je opvattingen staat. In samenwerking met Omroep Gelderland zijn daar ook nog enkele stellingen aan toegevoegd die het Kieskompas een regionaal tintje geven.
Naast het Kieskompas helpen we je met ons verkiezingsplatform GLD Stemt bij het maken van je keuze. Hier vind je alle relevante info over de verkiezingen vanuit Gelders perspectief. Wie zijn de Gelderse kandidaat-Kamerleden, wat drijft ze en waar staan de partijen in de belangrijkste vraagstukken voor Gelderland?

Het Stemlokaal

De afgelopen weken kwamen meerdere Gelderse kandidaten ook langs in ons programma ‘Het Stemlokaal’. Daarin ontvingen we onze Gelderse kandidaten in een klaslokaal. De uitzendingen zijn hier terug te zien. Of luister de uitzendingen van Goedemorgen Gelderland terug. Ook daar schoven de afgelopen weken tussen 08.00 en 09.00 uur in totaal twaalf Gelderse kandidaat-Kamerleden aan.

Geschreven door Maarten Beeks, Omroep Gelderland op 2023-11-21 13:33:51


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.