N18 ter hoogte van Lichtenvoorde twee weken volledig dicht

– Van vrijdag 31 maart 20.00 uur tot uiterlijk maandag 17 april 06.00 uur is de N18 volledig afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen tussen Lichtenvoorde-zuid en de Hamelandweg (N313). Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Op dat moment werkt Rijkswaterstaat aan de N18 ter hoogte van Lichtenvoorde, de bouw van een tunnel voor (brom)fietsers en voetgangers en de aanpassing van de parallelweg Europaweg.

Door het opheffen van het kruispunt N18-Zieuwentseweg en het uitbreiden van het kruispunt N18-Richterslaan, wordt de N18 veiliger en wordt de doorstroming van het verkeer over de verkeersader naar Twente verbeterd.
Voor fietsers en voetgangers blijft de kruising Zieuwentseweg bestaan. Zij hoeven niet meer de N18 over te steken, maar kunnen straks via een fietstunnel hun weg vervolgen naar Zieuwent. Het geluidscherm wordt ook vervangen.

N18 ter hoogte van Lichtenvoorde twee weken volledig dicht – Foto: Livestream RWS/Oost Gelre

Omleidingsroutes

Het doorgaand verkeer op de N18 wordt in beide richtingen omgeleid via de N313 en de N318 (Aalten). Ook verkeer vanaf en naar Zieuwent wordt omgeleid. De omleidingsroutes staan aangegeven met borden langs de weg.
Daarnaast worden er enkele (boven)regionale adviesroutes ingezet.

Parallelweg Europaweg gesloten tot 17 april

De Europaweg blijft tot 17 april 06.00 uur gesloten voor alle verkeer tussen de Lakendijk en de Nieuwedijk in beide richtingen. Dit gaat om de parallelweg van de N18 langs Lichtenvoorde. Woningen en percelen aan de Boschlaan en Europaweg blijven bereikbaar, hiervoor zijn maatwerkafspraken gemaakt.

Inloopbijeenkomst woensdag 22 maart

Op woensdag 22 maart wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Tussen 18.00 uur en 20.30 uur zijn belangstellenden welkom in Zalencentrum ’t Zwaantje te Lichtenvoorde.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-03-15 11:30:58


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.