Myrthe Schoot stopt met volleybal • weg vrij voor Room

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Volleybalster Myrthe Schoot beëindigt haar loopbaan en de weg voor Eloy Room lijkt vrij om terug te keren naar Vitesse.

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Volleybalster Myrthe Schoot beëindigt haar loopbaan en de weg voor Eloy Room lijkt vrij om terug te keren naar Vitesse.

20:30 | Room kan terugkeren naar Vitesse

Het lijkt erop dat de weg vrij is voor Eloy Room om terug te keren naar Vitesse. De doelman moest zijn contract bij het Amerikaanse Columbus Crew laten ontbinden. En dat lijkt nu het geval, getuige deze tweet:

19:30 | Schoot beëindigt loopbaan

Volleybalster Myrthe Schoot beëindigt haar loopbaan. De 34-jarige Schoot, die in Winterswijk is geboren en opgegroeid, kwam 387 keer uit voor Oranje.

“De energie en opofferingen die je moet doen om topsport te kunnen bedrijven, werden de laatste tijd zwaarder. Topsport is egoïstisch en eendimensionaal. Ik merkte dat mijn doel steeds minder duidelijk werd. Er kwamen nieuwe dingen op mijn pad en ik maakte enorme sprongen in mijn maatschappelijke ontwikkeling”, aldus de libero.

‘Het voelt bevrijdend’

“Ik ontdek nu wie ik ben buiten de topsport. Het voelt bevrijdend, spannend en uitdagend om zelf plannen te maken en de regie over mijn leven te voeren. Daarnaast voelt het ontzettend fijn om na al die jaren van huis meer tijd thuis door te brengen met mijn familie en vrienden.”

Schoot pakte drie keer zilver op het WK, in 2009, 2015 en 2017. Ze werd twee keer landskampioen van Nederland, met Dela Martinus, en werd ook drie keer kampioen van Duitsland.

Myrthe Schoot – Foto: Omroep Gelderland

19:05 | Net geen medaille voor Baars

Op het WK voor Paralympische sporters heeft Lara Baars uit Groesbeek net naast de medailles gegrepen bij het kogelstoten.

19:00 | Familiereünie bij De Graafschap

Alexander Büttner speelt al sinds vorig seizoen bij De Graafschap, maar sinds kort komt ook zijn neef Giovanni uit voor de Superboeren. Hij is er op stage.

Giovanni Büttner speelde eerder voor TOP Oss en afgelopen seizoen kwam hij uit voor Kozakken Boys, maar door een blessure stond hij lang aan de kant. Hij kent technisch manager Peter Bijvelds nog van TOP. “Ik heb contact gehad met Peter. Ik kreeg de kans om hier stage te lopen, die heb ik met beide handen aangepakt.”

Alexander Büttner speelde vorig seizoen linksback, maar nu is hij middenvelder. “Dat gaat goed. Ik kom veel aan de bal en kan het spel verdelen. Ik vind dit wel een fijne positie.”

17:00 | Klaver onder de 50 seconden

Lieke Klaver heeft in het Poolse Silesia tijdens de Diamond League-wedstrijden voor het eerst een 400 meter onder de 50 seconden gelopen. De atlete uit Arnhem kwam tot een tijd van 48,81. Na Femke Bol is Klaver de tweede Nederlandse atlete die dit heeft gepresteerd.

13:40 | Duetz pakt goud

Zeilster Annette Duetz uit Zeddam heeft samen met Odile van Aanholt goud gepakt op de laatste dag van de olympische testwedstrijd in Marseille. Zaterdag waren de Nederlanders al zeker van zilver in de 49’erFX-klasse met alleen nog de medalrace te gaan, maar uiteindelijk ging vlak voor de start alle spanning van de afsluitende race af. De Zweedse Vilma Bobeck en Rebecca Netzler, de enige overgebleven concurrenten, gingen door een blessure niet van start.

Zeilster Annette Duetz. – Foto: ANP/SIPA USA

08:15 | Cocu ziet komst Room helemaal zitten

Er zit beweging rond Eloy Room, de doelman die terug wil keren van Vitesse. Hij is bezig om zijn contract met het Amerikaanse Columbus Crew te laten ontbinden. “Ja, dat heb ik ook gelezen”, lacht Vitesse-trainer Phillip Cocu.

Eloy Room – Foto: BSRAgency/Orange Pictures

“Het ziet er goed en positief uit. Ik ken hem uit de tijd dat ik bij PSV heb gewerkt. Het is ook iemand op een bepaalde leeftijd, die als keeper een bepaalde ervaring meebrengt. Dat kan hij overbrengen op de jonge jongens in de laatste linie. We hebben er twee jonge keepers achter zitten, wat dat betreft is dat goed voor de balans in de selectie. Ik kan er nog geen bevestiging over geven, maar ik hoop dat het binnen een paar dagen wel kan.”

08:00 | Zilver voor Duetz

Zeilster Annette Duetz uit Zeddam heeft samen met Odile van Aanholt een zilveren medaille veroverd bij het testevent voor de Olympische Spelen. Door twee overwinningen op zondag konden de zeilsters al niet meer onder een medaille uit. Zondag volgt nog de medalrace.

Annette Duetz was blij met de wedstrijden van zaterdag, want eerder was ze minder tevreden over hun prestaties. “Het was wel heel fijn om die laatste twee wedstrijden van vandaag ons te herpakken met twee overwinningen. De eerste race waren we te afwachtend. Er stond zoveel wind. We wisten niet precies wat er gebeurde op de baan en vervolgens hadden we niet zo een goede start en we liepen al snel achter de feiten aan.”

06:30 | Beelden van geheim oefenduel

Vitesse versloeg gisteren De Graafschap in een geheim oefenduel met 5-3. Dat ging niet eenvoudig, want bij rust leidde De Graafschap nog met 3-2. Na rust stonden er vooral jeugdspelers op het veld bij beide ploegen.

Kijk hier naar de beelden van de geheime oefenwedstrijd:

06:06 | Hilderink naar Manchego

Milan Hilderink zet zijn carrière voort in Spanje. De 20-jarige verdediger uit Steenderen gaat naar Club Deportivo Manchego. Zijn contract bij De Graafschap werd niet meer verlengd. Afgelopen seizoen kwam Hilderink op huurbasis uit voor TOP Oss.

06:00 | Record en WK-ticket Foppen

De Nijmeegse atleet Mike Foppen verbeterde in Heusden-Zolder het Nederlands record op de 5000 meter. Hij liep een tijd van 13.05,66. Foppen was al houder van het nationale record.

Met deze tijd plaatst hij zich voor het WK Atletiek in Boedapest. Voor de Olympische limiet kwam hij net tekort.

Geschreven door Jan Sommerdijk, Omroep Gelderland op 2023-07-17 19:57:16


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.