Morgen staakt het personeel streekvervoer weer

– Voor de tweede achtereenvolgende dag gaan buschauffeurs en treinmachinisten opnieuw staken. De stakingsoproep komt van FNV, CNV en VVMC. Alleen de buurtbussen zullen vrijdag 20 januari rijden, meldt Arriva op hun website.

De regionale verschillen zijn groot in waar bussen en treinen wel of niet rijden. Arriva adviseert reizigers gebruik te maken van ander vervoer. “We weten pas op de dag zelf wat wel en wat niet rijdt. Helaas kunnen we daarom ook niet op voorhand zeggen wat de gevolgen zijn voor reizigers. We adviseren reizigers rekening te houden met de stakingen.”

In de Achterhoek is het de derde stakingsdag. Vorige week vrijdag legden de werknemers van Arriva ook al het werk neer. De stakingen het gevolg van het stuklopen van het overleg over een betere CAO voor werknemers in het streekvervoer tussen de vakbonden en de vervoersbedrijven. Door inflatie met stijgende prijzen en minder koopkracht eisen zij een loonsverhoging van minimaal tien procent. Ook speelt de hoge werkdruk een rol.

Het Graafschap College geeft op de stakignsdagen online lessen omdat leerlingen de opleidingen in Doetinchem niet goed kunnen bereiken.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-19 21:21:27


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.