Meer nachttreinen Arriva op late zaterdagavond tussen Arnhem en Winterswijk, maar ‘niet de afspraak’

– De regionale spoorwegvervoerder Arriva laat vanaf zaterdag 10 september meer nachttreinen rijden tussen Arnhem en Winterswijk. Zo spelen ze in op het toegenomen aantal reizigers op de late zaterdagavond. Maar er klinkt ook kritiek.

Het aantal treinreizigers is sinds het coronavirus weer toegenomen. Dat ziet Arriva ook terug in de treinen die op zaterdagavond rijden tussen Arnhem en Winterswijk. Arriva gaat daarom voor deze reizigers meer treinen inzetten.

Op zaterdag rijden straks ook na 21.00 uur twee keer per uur treinen op dat traject. Sinds december 2021 reden er op de gehele zaterdag tot 21.00 uur al twee treinen per uur tussen Arnhem en Winterswijk.

De dienstregeling wordt uitgebreid van een naar twee keer per uur tot de laatste trein vertrekt om 1.40 uur vanaf Arnhem Centraal. Daarnaast zal er ook om 01.08 uur een extra nachttrein rijden van Arnhem naar Winterswijk.

‘Niet de afspraak’

De nachttrein tussen Arnhem en Winterswijk kwam er in 2019, dankzij een petitie van het Winterswijkse raadslid Loes ten Dolle (D66). Ze begon met succes een petitie om de proef met een nachttrein tussen Arnhem en Doetinchem te verlengen naar Winterswijk.

“Er zou een pilot komen van een jaar, maar door corona bleef die pilot beperkt tot twee maanden”, zegt Ten Dolle. “Dit is feitelijk het vervolg, maar dan wel zonder de échte nachttrein. Er zouden treinen om 01.30 en 04.00 rijden, want in Arnhem gaan om 03.30 de kroegen dicht. Dit zijn niet de nachttreinen zoals is afgesproken. Hier ben ik niet blij mee. Ik ga er achteraan, want dit is niet de afspraak.”

Geschreven door Domien Esselink, REGIO8 i.s.m. Omroep Gelderland op 2022-09-01 16:12:16


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.