Meer dan 60 procent rijdt te hard op provincieweg N312 Zieuwent Ruurlo: CDA-statenfractie geschrokken

– Op sommige wegen wordt zo vaak te hard gereden dat CDA Gelderland zich afvraagt of de verkeersveiligheid van de weggebruikers nog wel gewaarborgd is.

In de top 10 van de provinciale wegen waarop vaak (veel) te hard wordt gereden is de weg van Zieuwent naar Ruurlo. 61 procent overschrijdt de maximumsnelheid. De N312 staat op de tweede plek waar automobilisten zich niet houden aan de maximum snelheid van 60 kilometer per uur. Vijf van de tien N-wegen in de top 10 liggen in de Achterhoek.

31 Procent van de motorvoertuigen rijdt te hard op de N320 tussen Kesteren en Maurik, 52 procent overschrijdt de maximumsnelheid op de N826 tussen Zutphen en Laren en bijna 70 procent gaat over de limiet op de N822 tussen Borculo en Eibergen. Het CDA heeft via berichtgeving door Omroep Gelderland geconstateerd dat op een groot aantal provinciale wegen meer dan 20 procent van de weggebruikers te hard rijdt. Het CDA vindt verkeersveiligheid van groot belang, vandaar dat de fractie schriftelijke vragen stelt aan Gedeputeerde Staten (GS).

Het CDA vraagt GS daarbij om een overzicht van wegen waar relatief veel ongelukken gebeuren. Fractievolger Nick Bakker: “Ik ben erg geschrokken van deze cijfers. Als er zoveel mensen te hard rijden, dan zal zo’n weg ook gevaarlijker zijn is onze logische gedachte.” De CDA fractie wil daarom weten wat de provincie doet met deze cijfers. “Als bijna 70 procent te hard rijdt op een weg dan verwacht ik wel actie” vult Bakker aan. Dat zou wat het CDA betreft kunnen bestaan uit extra controles, maar ook op duurzame aanpassingen van de betreffende weg.

De top 10 van wegen waarop doorgaans steevast te hard wordt gereden in Gelderland. – Foto: 1Achterhoek

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-06-08 11:39:44


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.