Meddo maakt zich op voor opvolger VuurFestival

WINTERSWIJK MEDDO – Het gras op het nieuwe perceel aan de Beijersdiek in Meddo is gemaaid, de tent is al opgebouwd: Stichting VuurFestival presenteert aankomend paasweekend haar opvolger: Paasparty Meddo. Zonder vuur, maar wel met grote feesttent waarin twee avonden gefeest zal worden.

Na het stoppen van het VuurFestival (met groot paasvuur) bleef het even stil, maar was al snel duidelijk dat er toch wel een kleine opvolger moest komen. Het is een tentfeest geworden zodat het qua omvang beter te organiseren valt. Paasparty Meddo zal dan ook in de lijn van het VuurFestival doorgezet worden, maar zonder paasvuur en met voor dit jaar 1 grote tent waar een show in geprogrammeerd is. Nieuw is ook de locatie aan de Beijersdiek. Roy Heesen: “Het terugkerend probleem aan de Wesselinkweg was het parkeren. Er was enkel bouwland in de directe omgeving waardoor het parkeren langzaam een uitdaging begon te worden. Daarom hebben we gekozen voor een frisse start met een nieuwe naam en nieuwe plek”. De organisatie raadt bezoekers aan dit goed in de gaten te houden, want het zal even wennen zijn na tien jaar op een vaste stek.

Animo is groot

Het was voor de organisatie even spannend of er nog animo voor een feest als deze is, omdat het paasvuur verdween. “De regeldruk werd een te grote factor om het paasvuur in combinatie met het festival te blijven organiseren. Het is voor ons als organisatie een heel wat rustiger vaarwater: geen spanning of het vuur aan mag, geen spanning omtrent natuurgebieden vlak bij een paasvuur, geen mega evenement rondom het paasvuur, maar simpelweg dit jaar terug naar een tentfeest in Meddo.”

Kleinere opzet, grote animo

“De paasparty is een mini-versie van het vuurfestival waarbij we ons concentreren op het feest in de tent. De reden dat we het door zetten op deze manier, ondanks dat ons hart bij het grote paasvuur ligt, is dat we vinden dat jongeren ergens naar toe moeten kunnen. Er is simpelweg te weinig te doen voor hen. We merkten dit afgelopen jaar al en merken het nu aan de animo, ondanks dat we het een heel stuk kleiner maken.” Er staat op zaterdag en zondag eerste paasdag een breed scala aan artiesten op de bühne. Zo vinden Tony Junior, Jan Biggel, A*Fever, Jody Bernal, The euros en Outsiders hun weg naar de Beijersdiek.

Kaarten kunnen verkregen worden via de site van de Stichting: www.vuurfestival.nl. De verwachting is dat de zondag (1e paasdag) vroegtijdig zal uitverkopen. De zondag heeft een minimum leeftijd van 14+, op de zaterdag is dit 16+.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-03-25 15:48:34


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.