Maquettepresentatie Bloemencorso tijdens Zomermarkt voorproefje Lichtenvoords corso

– Het Lichtenvoordse bloemencorso mag weer een optocht gaan houden op de tweede zondag van september. Als voorproefje vindt op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli een maquettepresentatie plaats in Cultureel Centrum Den Diek. Om het bezoekers gemakkelijk te maken, rijdt er een gratis pendelbusje vanaf de Zomermarkt in het centrum van Lichtenvoorde naar Den Diek.

Na twee jaar op rij de ‘Dahlia Kunstobjecten Route’ te hebben georganiseerd hebben de corsogroepen er weer zin in hun ontwerpen in het groot door de straten van Lichtenvoorde te laten trekken. De ontwerpen voor het corso zijn ook dit jaar weer zeer divers. Van klimaatvluchtelingen, de zoektocht naar buitenaardse wezens en een inclusieve samenleving tot muziek en dieren. Niet alleen ervaren ontwerpers zetten hun creativiteit in ten gunste van het corso in Lichtenvoorde, ook veel aanstormend talent laat zien wat ze in huis hebben. Het belooft weer een mooie optocht te worden op 11 september, nu al verbeeld in de veelkleurige maquettes.

Na twee jaar op rij een ‘Dahlia Kunstobjecten Route’ nu weer een corso-optocht

In 2019 werd de presentatie, door corona gedwongen, voor het laatst georganiseerd. Op zoek naar een geschikte plek om de presentatie te houden kwam Den Diek in beeld. Het cultureel centrum biedt alle mogelijkheden om de maquettes op een mooie manier te presenteren. Het is goed toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Er wordt ook een gratis pendeldienst opgezet met een elektrische Bringo-bus, die bezoekers van en naar de Zomermarkt vervoert. De halte wordt ingericht op de hoek Markt-Dijkstraat.

Maquette van De Lummels in 2014 – Foto: Eveline Zuurbier

Boeiende tentoonstelling

Naast de maquettes voor het Bloemencorso 2022 is er nog meer te zien bij Den Diek. Leerlingen van het Marianum hebben ook ontwerpen gemaakt. Een selectie daarvan wordt tentoongesteld. Ook kunnen kinderen komen ‘bouwen’ en krijgen ze uitleg over CorsoKIDS. Daarnaast worden de winnende foto’s van de Corso Fotowedstijd uit 2019, 2020 en 2021 geëxposeerd.
Tenslotte wordt op zondag om 16.00 uur de volgorde van de optocht 2022 bekendgemaakt.

www.bloemencorso.com

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-06-30 21:20:01


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.