Lucas (42) uit het leven gerukt door brugdrama Lochem

LOCHEM – Lucas Swannet (42) is één van de slachtoffers van het brugdrama in Lochem. Hij wordt een ‘knuffelbeer’ genoemd. Een man die zijn omgeving liefhad en vol in het leven stond.

Verschillende dagbladen hebben met Ela Leszczynska gesproken, een goede vriendin van Swannet. Hij had twee kinderen van 10 en 12 uit een eerste huwelijk. En uit een nieuwe relatie een dochtertje, die dit weekend haar eerste verjaardag viert.

Kanker

Als kind kwam Swannet van Polen naar België. Leszczynska vertelt in het AD dat hij veel pech heeft gehad. “Eerst zijn scheiding, dan zijn moeder die overleed en dan nog de kanker die hij in 2023 wist te overwinnen. Hij had al zoveel ellende gekend en dan gebeurt dit drama. Dit heeft hij toch écht niet verdiend.”

In De Telegraaf vertelt ze dat hij zich “onderscheidde door de rust die hij uitstraalde, zijn intelligentie en zijn vermogen om op een heel dankbare manier met anderen te communiceren. Lucas had echt een hart van goud. Mensen noemden hem zelfs ’teddybeer’.”

Droomjob

Swannet werkte al bijna 14 jaar voor het bedrijf Aertssen uit Stabroek. Zij verzorgde montagewerkzaamheden op de werf. “Het was zijn droomjob, hij was gek op zijn werk.”

Afgelopen woensdag had een feestelijke dag moeten worden. Het plan was om de brugdelen in te hijsen. Maar dat ging gruwelijk mis. De brugboog schoot los, met dramatische gevolgen. Swannet en een collega kwamen daarbij om het leven.

Geschreven door Jesse Sprikkelman op 2024-02-24 06:45:29


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.