Lokaal Belang nu officieel een nieuwe politieke partij in Oost Gelre

LICHTENVOORDE – Met een verenigingsstatuut en handtekeningen van het bestuur bij de notaris, is Lokaal Belang Oost Gelre nu ook officieel een politieke partij. Lokaal Belang is gevormd door Ronald Willering en Gerard Klein Gunnewiek nadat Willering begin vorig jaar uit OOG stapte en Klein Gunnewiek uit zijn opgerichte partij Nieuwe Liberalen viel doordat hij met de verkiezingen een paar stemmen te weinig kreeg.

Ronald Willering nam zijn fractievoorzitterszetel van OOG mee naar Lokaal Belang. Gerard Klein Gunnewiek is commissielid en is daarnaast voorzitter van het bestuur van de partij. Danique Rooks vervult het penningmeesterschap en Wilfried Klein Avink is secretaris in het bestuur.

Het partijbestuur van Lokaal Belang. – Foto: Eveline Zuurbier

De partij zet zich onder meer in voor een levendiger centrum in Lichtenvoorde. Een gezelliger straatbeeld en een beter vestigingsklimaat voor nieuwe ondernemers zijn de hoofdpunten die zij politiek onderstrepen. Verder is Lokaal belang voor verplaatsing van leerlooierij Vitelco. Daar dient niet 10 jaar gewacht te worden op een masterplan, maar vraagt om een snellere, adequate behandeling van de gemeente, aldus het standpunt van Lokaal Belang.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-04-08 10:56:57


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.