Koning Willem Alexander bezoekt Mariënvelde: BMV en Dorpsvernieuwingsprijs vormen de aanleiding

MARIENVELDE – Koning Willem Alexander brengt woensdagmiddag 24 april een bezoek aan Mariënvelde, de winnaar van de Dorpsvernieuwingsprijs 2023. De prijs is toegekend voor de ontwikkelingen in het dorp; de bouw van een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV), de oprichting van Zorgcorporatie Mariënvelde en de vernieuwing van het dorpshart en het schoolplein. De BMV biedt ruimte voor sport en spel, dagbesteding voor ouderen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en inloopvoorzieningen voor dorpsbewoners.

De Koning spreekt met de initiatiefnemers van de dorpsvernieuwing. Ook ontmoet hij inwoners van Mariënvelde tijdens een rondgang door het pand en het groene dorpshart. Hij bezoekt onder meer de dagbesteding, de keuken waar appeltaart wordt gebakken en de sporthal. Buiten spreekt de Koning met vrijwilligers over het onderhoud en de aanleg van een beweegtuin voor ouderen. Op de basisschool ontmoet hij kinderen die hebben meegedacht over de vergroening van het schoolplein.

Met de bouw van de BMV is het dorpshart van Mariënvelde aantrekkelijker gemaakt voor bewoners en bezoekers. Het gebouw en de omgeving bieden gelegenheid voor ontmoetingen, beweging en spel. De BMV is met veel vrijwillige inzet van de inwoners tot stand gekomen. In het proces is intensief samengewerkt door dorpsbelangenverening Mariënvelds Belang, stichting BMV, de zorgcoöperatie en de gemeente Oost Gelre. Bij de realisatie van het project zijn ook inwoners en een participatieregisseur betrokken.

Mariënvelde kreeg de prijs toegekend tijdens het symposium Zorg in het Dorp in Schaijk. De Koning was aanwezig bij de toekenning. Mariënvelde dingt ook mee voor de Europese Dorpsvernieuwingsprijs 2024.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-04-06 08:59:47


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.