Lochem krijgt mogelijk een regenboogzebrapad

– Jesse Sprikkelman is van mening dat de gemeente Zutphen – wat betreft LHBTI+-beleid – weinig concreet maakt. “Er wordt vooral met de term regenbooggemeente gegooid. Er echt aan werken doen ze niet. Ironisch is dat zijn standpunt lijkt te kloppen. Want in buurgemeente Lochem wordt zijn petitie eerder besproken dan in Zutphen, waar de petitie op gericht is.

Sprikkelman en zijn man Jelle Seubring zijn een petitie gestart om een regenboogzebrapad te realiseren in Zutphen. “Omdat je daarmee uitstraalt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. En ook de ruimte krijgt om zichzelf te ontdekken. Vooral voor jonge LHBTI+’ers is dat belangrijk. Wanneer ze met zichzelf in de knoop zitten is het fijn om op deze manier steun te voelen.”

Hatelijke reactie’s

Calle Janssen van LochemGroen! las een artikel over het initiatief in De Stentor. Hij zocht op internet verder over het onderwerp en kwam vooral heel veel “hatelijke reactie’s tegen. Die reacties maakten andermaal duidelijk dat dit soort initiatieven broodnodig zijn”, zegt hij daarover in dezelfde krant. “Je straalt met zo’n regenboogzebrapad uit dat er geen plaats is voor racisme, discriminatie en uitsluiting. Het is gewoon een goed idee.”

De gemeenteraad moet nog akkoord geven op het idee van Janssen. Maar als ze dat doen weet hij al een locatie. Over het zebrapad op de Julianaweg in Lochem is veel te doen geweest, omdat het pal voor een bushokje ligt. Omdat dat zebrapad toch aangepakt moet worden is het praktisch om er gelijk een regenboogzebrapad van te maken, vindt de politicus.

Hoe meer hoe beter

Sprikkelman en Seubring zijn blij dat hun actie ook buiten de gemeentegrenzen van Zutphen gezien wordt. Sprikkelman vertelt aan deze nieuwswebsite dat hij “blij verrast was toen Calle mij het idee vertelde. Hoe meer van dit soort zebrapaden hoe beter. Het is trouwens ook wel heel typisch voor Zutphen dat een buurgemeente er eerder over gaat praten.”

De petitie van de twee is dus gericht op Zutphen. Hoe het daar gaat? “Goed! We hebben een paar honderd handtekeningen en ik ben al met een politieke partij in gesprek geweest. Zij willen er een motie van gaan maken. We zijn aan het kijken hoe we dat kunnen combineren met onze petitie.”

Sprikkelman vertelde eerder op Radio Gelderland waarom een regenboogzebrapad belangrijk is.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-03-08 09:30:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.