Lichtenvoords corso biedt kijkje achter de schermen bij corsobouwers

– In het het weekend van het Lichtenvoordse bloemencorso, biedt de organiserende SBL gelegenheid om een kijkje achter de schermen nemen bij de wagenbouwers. Dit gebeurt op zaterdag 9 september tijdens ‘Buurten bij de bouwers’. Dit is een speciale rondleiding met een gids langs de bouwlocaties. En de opbrengst van de entree (€ 8,50) komt ten goede aan het corso.

De start is op een centrale plek met een kop koffie of thee. Hierna vertrekken de deelnemers onder begeleiding van een gids naar een bouwlocatie. “Je raakt gegarandeerd in de ban van het bouwproces. Je bewondering en waardering groeit vast met de minuut zodra je hoort en ziet wat er allemaal schuilgaat achter de bouw van zo’n dahliareus op wielen. Van maquette tot laswerk en van techniek tot spektakelstuk; je leert het nodige over het bouwen van een corsowagen. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en als je het leuk vindt mag je natuurlijk een handje helpen bij het ‘kontjes kniepen’ of dahlia’s plakken”, aldus SBL.
De aanvangstijd is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Deelnemers ontvangen hierover na de boeking meer informatie. Dit arrangement is online te boeken via de website van het Lichtenvoordse bloemencorso.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-28 15:00:10


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.