Lang Leve Kunst Oost–Achterhoek zoekt nieuwe vrijwilligers

– Steeds meer ouderen doen mee aan het programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek dat kunstactiviteiten organiseert voor ouderen in de Oostelijke Achterhoek. Lang Leve Kunst laat ouderen genieten van de onderlinge mooie momenten waarin ze samen zingen, muziek maken, voorlezen of een creatieve activiteit. ‘Het actief kunst beleven doet wat met je’. Dat geldt voor iedereen, vooral voor ouderen.

Door de toenemende vraag is de organisatie op zoek naar uitvoerende vrijwilligers die vooral ingezet kunnen worden binnen de gemeenten Aalten (locaties Aalten en Dinxperlo) en Oost Gelre (locaties Groenlo en Lichtenvoorde). Natuurlijk zijn vrijwilligers uit andere plaatsen ook van harte welkom.

Als uitvoerend vrijwilliger doe je mee aan onder meer Zang aan Huis, Muzikant aan Huis, de Voorleesbrigade, Kunst door de Brievenbus of andere kunstactiviteiten die worden ontwikkeld. Uitvoerende vrijwilligers van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek maken samen met ouderen mooie kunst, zetten hun passie voor kunst in, worden gecoacht door (amateur)kunstenaars en binden zich voor korte tijd aan inspirerende activiteiten.

Voor de gemeente Oost Gelre, vooral Groenlo, zijn ze op zoek naar voorlezers. Ouderen even helemaal weg laten dromen met verhalen. Dat is wat je als vrijwilliger doet door hen een mooi verhaal voor te lezen. Genieten van een mooi verhaal, dat voorgelezen wordt, is een fijne invulling van de dag voor oudere mensen die langdurig zorg nodig hebben. Even helemaal weg zijn uit het leven van alledag geeft een stukje rust en ontspanning. Het zijn kleine momenten van geluk die zo ontzettend de moeite waard zijn en daarmee de levenskwaliteit van deze ouderen verbeteren.

Het programma van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek wordt uitgevoerd door Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur Winterswijk. Er wordt samengewerkt met zorginstellingen en gemeenten in de Oostelijke Achterhoek.
Meer informatie via programmaleider Harry ten Brinke, telefoon 0543 – 51 55 69.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-11 06:50:25


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.