Lancering Ideeënnest Achterhoekse Energiebeweging

LICHTENVOORDE – Vandaag, op donderdag 7 maart vond de lancering van het Ideeënnest van de Achterhoekse Energiebeweging plaats bij de DRU in Ulft en deze gebeurtenis is een uniek, jaarlijks terugkerend evenement. Het evenement moet een energieneutrale Achterhoek in stroomversnelling brengen.

Dit evenement is nog nergens anders in Nederland is. Het Ideeënnest stimuleert ideeën, groot en klein, die bijdragen aan een energieneutrale Achterhoek. Met het Ideeënnest krijgen inwoners uit de Achterhoek de kans om hun initiatief te pitchen voor een achtkoppige jury, publiek en pers. Om initiatieven te stimuleren stellen de gemeenten met elkaar jaarlijks 168.000 euro subsidie beschikbaar. Iedereen kan een initiatief voorstellen, als het maar bijdraagt aan deze ambitie. In november 2024 vindt de eerste editie plaats.

Kom ook in actie voor een energieneutrale Achterhoek

Er zijn al prachtige duurzame initiatieven in de Achterhoek. Maar we zijn er nog lang niet. Door mee te doen met de Achterhoekse Energiebeweging zet jij je in om de energietransitie te versnellen. Dat is hard nodig. Er is nog een hele weg te gaan.

Naast de lancering van het Ideeënnest konden deelnemers donderdag zien hoeveel werk al wordt verzet in de Achterhoek op weg naar een energieneutrale toekomst. Ze deden inspiratie op en hebben (mede)initiatiefnemers ontmoet. Er werd besproken wat er merk- en onmerkbaar gebeurt in onze omgeving. En er werd stilgestaan bij de kracht van regionale verbinding.

Er is een speciale website over over de Achterhoekse Energiebeweging en het Ideeënnest: www.achterhoekseenergiebeweging.nl. 

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-03-14 13:27:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.