Kunstexpositie eindexamenleerlingen van Marianum geopend voor publiek

– Op donderdag 6 april vond de officiële opening plaats van de kunstexpositie. Eindexamenleerlingen uit havo 5 en vwo 6 die het vak Beeldende Vorming volgen exposeren hier hun kunstwerken. De expositie is tot en met 30 juni 2023 te bekijken op werkdagen van 08.30 uur tot 16.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom om de werken te komen bewonderen.

De eindexamenleerlingen hebben zich verdiept in verschillende thema’s en hier vervolgens een persoonlijke draai aan gegeven. Door middel van diverse materialen, technieken en formaten, hebben ze geprobeerd hun boodschap te verwezenlijken. Zo gaan de werken over bijvoorbeeld milieuproblematiek, infrastructuur, trauma of zingeving. Er zijn niet alleen schilderijen, maar ook bijzondere koelkasten, installaties en beelden te bekijken. Daarnaast is er zelfs een kunstroute bedacht door een leerling die bezoekers zelf kunnen komen lopen.

Door inspiratie op te doen uit andere kunstwerken en schetsen te maken, komen de leerlingen op eigen originele invalshoeken bij hun gekozen thema. Ze zijn bij het experimenteren geheel vrij in hun keuze van materiaal en techniek wat er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat alle eindwerken zeer gevarieerd zijn. De werken bestaan uit één ruimtelijk werk en twee, voor een en- keling één, platte werken per leerling.

Alle kunstwerken staan tentoongesteld op het Marianum aan de Deken Hooijmansingel 1 in Groenlo.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-04-06 18:56:31


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.