Koninklijke onderscheiding voor Winterswijkse cultuurdrager Ab Tenkink

– Winterswijker Ab Tenkink (76) kreeg zondag 29 oktober de eervolle benoeming ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ bij de koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor onder meer het Steengroevetheater.

Locoburgemeester Visser reikte de onderscheiding zondag uit aan deze cultuurdrager tijdens een bijeenkomst voor alle vrijwilligers van het Steengroevetheater. Ab Tenknink zet zich al ruim 30 jaar in voor het Steengroevetheater. Hij was lange tijd voorvechter van de oprichting van het Steengroevetheater en is één van de pilaren waar de stichting op steunt. De heer Tenkink wordt ingezet bij allerlei activiteiten, die het Steengroeve Theater tot een succes maken. Hij is mede verantwoordelijk voor de opbouw en het afbreken van het podium. Ook tijdens de theaterdagen is hij achter de schermen een zeer gewaardeerde vrijwilliger. Zijn enorme ervaring en enthousiasme zorgen ervoor, dat ook een nieuwe generatie vrijwilligers zich inzetten voor het voortbestaan van het Steengroevetheater.

Vaandeldrager, Corso en Volksfeest, Muziektheater, chauffeurt, Classic WM

Daarnaast is de Winterswijker 18 jaar een enthousiast vaandeldrager te paard en te voet bij Vereeniging Volksfeest geweest. Hij heeft bijgedragen aan de traditie om met drie vaandeldragers te paard voorop te gaan bij de rondgangen door het dorp. Voor menig Winterswijker gelden vaandeldragers als visitekaartje bij de opening van het Winterswijkse Volksfeest in augustus. Hij was altijd tot elke vorm van medewerking bereid om het corso en andere voorkomende activiteiten tot een goed einde te brengen.

Wat Ab Tenkink nog meer siert is dat hij al 30 jaar decorbouwer van het Winterswijks Muziek Theater is. Als lid van de decorploeg is hij altijd onderweg. Hij transporteert met diverse vervoermiddelen en aanhangers materialen en decorstukken naar onder andere de decorhal, theater De Storm en de Steengroeve.
Naast het vervoeren van decorstukken is hij actief bij het lassen, timmeren, schilderen, monteren en installeren van diverse decorstukken.

Ook is Ab Tenkink al ruim 10 jaar als vrijwilliger actief bij klassiek koor Classic WM. Sinds de oprichting van het koor kan altijd een beroep op hem worden gedaan als het gaat om meedenken en meewerken aan een goed verloop van de activiteiten van het koor. Hij is de technische man en ook de spil bij het organiseren en voorbereiden van concerten en uitvoeringen. De Winterswijker regelt altijd de rekwisieten, helpt op- en afbouwen en vervoert alles wat maar nodig is met veel plezier en zeer deskundig.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-10-31 11:01:18


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.