Koninklijke erepenning voor fanfare Antonius Vragender

– Op zaterdagmiddag 28 oktober reikte burgemeester Annette Bronsvoort een Koninklijke Erepenning uit aan Fanfare St. Antonius te Vragender. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum. De Erepenning is toegekend bij Koninklijk Besluit van 27 juni 2023 vanwege de verdiensten van de fanfare op cultureel en maatschappelijk gebied, en vanwege haar verbindende rol in Vragender.

75 jaar midden in de dorpsgemeenschap

Fanfare St. Antonius te Vragender is opgericht in oktober 1948 en staat al 75 jaar midden in de dorpsgemeenschap. Ze zorgt voor muziek bij activiteiten als de kermis en carnaval, is aanwezig bij de Sinterklaas-intocht en speelt serenades bij jubilea. Ook bij regionale concoursen, het nieuwjaarsconcert en de jaarlijkse 4 mei Dodenherdenking in Vragender zorgt de fanfare voor muzikale omlijsting.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-10-28 16:25:07


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.