Kinderburgemeester in de Aaltense gemeenteraad

– Timon Grevink die een maand geleden op 28 september gekozen werd tot kinderburgemeester, heeft zich aan de Aaltense gemeenteraad voorgesteld. Hij vertegenwoordigt samen met een kinderraad, de NAR genoemd, in Aalten. Zij denken mee met activiteiten in de gemeente en doen dit onder leiding van twee jongerenwerkers en welzijnsorganisatie Figulus.

Kinderburgemeester Timon wil zich inzetten dat het verkeersveiliger wordt in de gemeente Aalten, zei hij tegen de gemeenteraadsleden. “Het zebrapad voor onze school is weggehaald en dat is onveilig geworden.” Daarnaast vindt hij het belangrijk dat de activiteiten voor kinderen beter zichtbaar moeten zijn en dat er meer naar kinderen geluisterd wordt.

Timon kijkt goed terug op de verkiezing van de kinderburgemeester. “Ik wist dat ik het zou worden”, zegt hij met een lach, “maar toen ik de pitches van de andere kandidaten hoorde was ik daarover minder zeker geworden.” De quiz had hij goed doorstaan, vertelde hij. Dat ik ook nog Sinterklaas in Spanje moest interviewen had ik niet verwacht.”

Op zondag 13 november zal hij samen met burgemeester Stapelkamp Sinterklaas en zijn pieten in Aalten verwelkomen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-10-27 05:50:56


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.