Keitoernooi met mooie streekderby’s weer van start in Lichtenvoorde

– Op dinsdag 15 en zaterdag 19 augustus vindt het jaarlijkse State of Art Keitoernooi weer plaats. Dit voetbaltoernooi wordt traditiegetrouw gespeeld op de accommodatie van Longa ‘30 aan de Raadhuisstraat te Lichtenvoorde. De deelnemende ploegen zijn AZSV uit Aalten, RKZVC uit Zieuwent, Grol uit Groenlo en uiteraard gastheer Longa ‘30.

Het belooft een boeiend toernooi te worden, waarin de vier regionale teams elkaar zullen meten in hun voorbereiding op het seizoen 2023-2024. Grol heeft een fantastisch jaar achter de rug, waarin de mannen uit Groenlo kampioen werden van de tweede klasse H en de finale van de Achterhoek Cup bereikten. Helaas verloren ze die wedstrijd nipt, waardoor het seizoen niet nóg glansrijker werd.

Aan de andere kant had RKZVC een minder succesvol seizoen. Na vier jaar in de vierde divisie gespeeld te hebben, lukte het hen met een jeugdige ploeg niet om zich vorig jaar te handhaven. Dit betekent voor het team uit Zieuwent onder andere een ontmoeting met Grol in de eerste klasse H, wat nu al een interessant affiche is.

AZSV draaide het afgelopen jaar een stabiel voetbaljaar. Ze bereikten na een vierde plaats op de ranglijst de nacompetitie voor een plek in de derde divisie, maar helaas werden ze in de tweeluik met Capelle uitgeschakeld. Komend jaar zullen de mannen uit Aalten voor het eerst in competitieverband tegen Longa ’30 uitkomen.

Tot slot heeft Longa ’30 haar beste seizoen ooit beleefd. Onder leiding van Dennis van Toor eindigden de Lichtenvoordenaren team knap op de vijfde plaats in de vierde divisie B en sloot het de eerste competitiehelft zelfs als Herbstmeister af. Helaas kwam na de winterstop de klad erin en werden er minder punten gepakt. Door een goede eindsprint eindigde het team alsnog in de hoogste regionen van de vierde divisie.

Spannende duels

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Al met al kijken we enorm uit naar de spannende Achterhoekse duels die op dit Keitoernooi op het programma staan, en we wensen alle toeschouwers ontzettend veel kijkplezier toe! De wedstrijden worden geleid door de scheidsrechters Wijnand Rutgers, Emiel Stienezen en Koen Molenaar.

Bron: Longa’30

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-08-15 15:49:17


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.