Kans op pittige buien tijdens Zwarte Cross

– Zon met stapelwolken en heel af en toe een bui. Tijdens de Zwarte Cross is er sprake van ouderwets Hollands zomerweer. Volgens Weerplaza is er kans op ‘korte en soms intensieve regen’.

Verstandig dus om een regenpak of paraplu mee te nemen. Droogte is niet gegarandeerd. Verwacht wordt dat het donderdag wel overwegend droog blijft. Met temperaturen tussen de 17 en 23 graden.

De dagen daarna wordt het niet veel warmer. De kans op een bui blijft. “Buien zijn een lokaal verschijnsel, dus het is lastig te voorspellen waar het precies valt”, vult meteoroloog Roosmarijn Knol van Weerplaza aan. “Het kan wel regenen. Het gaat dan vooral om korte en soms intensieve regen, maar er komen geen typisch zomerse hoosbuien.”

Wolkenvelden

Op vrijdag en zaterdag blijft de temperatuur nog wel rond de twintig graden hangen. De kans op een bui neemt toe. Net als de temperatuur. Zondag wordt het iets warmer, met maximaal 24 graden.

“Het is overwegend zonnig met veel wolkenvelden. En dus wat regen. Het weer wordt niet slecht voor een festival. Geen volle bak regen, maar ook geen tropische temperaturen. Dus ik zou zeggen: poncho mee en gaan”, zo adviseert Knol de festivalgangers.

Dekentje mee in de tent

Als je in een tent overnacht, dan is het goed om een extra dekentje mee te nemen, het kan afkoelen tot 10 graden en dat is best koud.

Volgens Weerplaza blijft de hitte van Zuid-Europa weg uit de Achterhoek. Net als de regen vanuit Scandinavische landen.

Ontdek hier meer over de Zwarte Cross.

Geschreven door Willem van der Hogen Jan, Omroep Gelderland op 2023-07-19 06:03:25


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.