De AaltenDagen beginnen weer

– De AaltenDagen zijn een reeks van gevarieerde zomerse marktdagen met restanten van de plaatselijke winkels en streekproducten, een grote kinderrommelmarkt, muziek, sportieve activiteiten, bijzondere voertuigen, oude ambachten. Met livemuziek op de avond, sfeervolle terrassen en heel veel gezelligheid. Elke AaltenDag heeft een eigen thema

De AaltenDag deze week is het de BoerenstreekDag op donderdag 20 juli. Deze dag start met de warenmarkt in de ochtend en de bekende Zomerse Markt wordt dit jaar gehouden op de middag. Ook zijn klompenmaker Houwer en Boerenfriet van Lensink op deze AaltenDag aanwezig. Verder staan op deze zomerse markt standhouders die een uitgebreid assortiment aan artikelen aanbieden. De winkeliers hebben tijdens de Zomerse markt extra aanbiedingen die zij uitstallen voor hun winkel. Voor kinderen is er elke AaltenDag de grote kinderrommelmarkt, waar telkens meer kinderen hun speelgoed of andere leuke artikelen verkopen. In de oude Helenakerk is er een marktconcert. Jan Hoegee bespeelt het orgel vanaf 16.30 uur.

Tweedehands streekboekenmarkt bij museum

Het Nationaal Onderduikmuseum duikt in het thema van de eerste AaltenDag. Op het museumplein is naast de reguliere tweedehands boekenmarkt een speciale marktkraam met een interessante selectie van boeken over de streek en streekhistorie. Hier zitten bijzondere pareltjes tussen. Ook worden streekproducten uit de museumwinkel en van de VVV verkocht. Bezoekers kunnen foto’s maken in ‘Aaltense boerendracht’.

Overal is de toegang op elke AaltenDag vrij, want elke AaltenDag heeft een avondprogramma. In de cafés speelt livemuziek en DJ’s brengen het publiek in opperbeste stemming. Bezoekers kunnen terecht bij verschillende horecagelegenheden en er zijn volop eetkraampjes aanwezig. Kijk ook op www.aaltendagen.nl.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-07-19 06:47:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.